Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Com han quedat les nostres propostes al Ple del 27 de febrer

<![CDATA[Aquí teniu la relació de propostes de MÉS i el resultats de les votacions del plenari de febrer del 2014. Per consultar el contingut de  la proposició clicau sobre el títol.
Volem agrair la feina i lluita que estan realitzant moltes persones i entitats per fer de Palma una ciutat més justa i solidària amb les persones i el medi ambient. Ahir varen assistir moltes persones al ple de Cort per mostrar el seu rebuix a les polítiques del govern del PP. Cada vegada som més persones que deim No a la barbària, i SI: una altre món és possbile, un altre món és necessari!
Gràcies a totes aquelles entitats i persones que vos implicau en allò públic i comunitari!
Si voleu més informació ens trobareu a mes@palma.cat o al 971225912.
– Rebutjam les amnisties urbanístiques que promou el Partit Popular, a Palma i arreu de Mallorca, per tal que s’aturi la proliferació d’urbanitzacions en sol rústic i a la costa. Hem d’acabar amb la destrucció del territori. Es REBUTJA amb 16 vots en contra del PP, 9 abstencions del PSIB-PSOE.
– Exigim controlar la cartelleria invasiva i agressiva del Centre Històric. Després de demanar-ho per dues vegades, i el PP comprometre’s, encara no s’ha avançat ni un mil·límetre. Cal preservar l’esència urbana de Ciutat i eliminar o limitar grans panells publicitaris al centre. S’APROVA la nostra proposta per unanimitat.
– Proposam polítiques d’ocupació específiques per a les dones, com a eina de prevenció de l’exclusió social i la violència de gènere. L’ajuntament ha d’apostar per a treballar de forma específica en millorar la situació laborar de les dones, doblement excluides, per ser dones i per ser moltes d’elles pobres. La proposta queda SOBRE LA TAULA amb el compromís de tenir una reunió específica amb la regidoria per veure com portar a terme la proposta.
– Reclamam el manteniment del servei dels educadors interins davant la intenció del PP d’externalitzar el servei. Els educadors acaben contracte al juny i la regidora de Benestar Socials  no en garanteix al seva continuitat. Es tracta d’un servei essencial per a la cohesió social a Palma. Es REBUTJA la proposta amb mitjançant una Alternativa presentada per PP  i que sols compta amb els seus vots favorables
– Volem que els ciutadans siguin actius dins i fora de les institucions públiques, i entre d’altres coses, puguin presentar iniciatives municipals populars.  Demanam que disminueixi del 10% al 1% el nombre de signatures necessaries per a que els ciutadans puguin presentar iniciatives municipals populars. Ara, segons el cens de Palma, calen 40.000 signatures i demanam que es rebaixi a 4.000. Necessitam eines per a democratitzar les institucions públiques. Es REBUTJA la proposta amb els vots en contra del PP, que s’omple la boca amb paraules com democràcia i participació i després no vol facilitar l’exercici de la particiació democràtica a la ciutadania.
– Reiterem la necessitat de disposar de terrenys perquè la ciutadania de Palma pugui cultivar la terra i tingui una oportunitat per tenir accés a productes de primera necessitat. Proposam de nou que l’Ajuntament habiliti espais urbans per a que la ciutadania pugui cultivar bens de primera necessitat. Ja fa 2 anys que presentarem una proposta similar que quedà aprovada, i l’equip de Govern no ha complert amb les seves obligacions. La proposta es va APROVAR per unanimitat.
– Insistim que el Club Marítim del Molinar ha de retirar formalment el projecte d’ampliació després del rebuig majoritari de la ciutadania i dels veïnats del barri. La junta directiva del Club Nàutic encara no ha retirat formalment el projecte i demanem que l’Ajuntament s’hi posicioni clarament en contra. S’APROVEN per unanimitat els Punts 1 (transaccionat) i el punt 3. Es REBUTJA el Punt 2 amb els vots en contra del PP, que es nega a demanar informes tècnics i jurídics sobre l’adaptació paisitgística del projecte i arribar a un acord amb l’Autoritat Portuària.
– Instam a Cort a fer boicot a la marca Coca-Cola davant l’ERO que afecta a tota la planta d’embotellament de Palma. És inadmissible que una gran empresa amb beneficis s’aprofiti de la nova Reforma Laboral de Rajoy per acomiadar 200 persones de la planta embotelladora de Palma i per això, demanem que les màquines exprenedores d’edificis municipals no venguin els seus productes i que l’Ajuntament no organitzi actes esportius o culturals que comptin amb el patrocini d’aquesta empresa. Es REBUTJA la proposta amb els vots en contra del PP, que vol seguir colaborant amb empreses que tenen beneficis i acomiaden treballadors d’una empresa amb producció a Palma i que enviarà al carrer decenes de persones.
– Critiquem els criteris restrictius de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària perquè deixa fora a moltes famílies que ho necessiten. Ara mateix, moltes families amb vertaders problemes econòmics i amb risc de perdre la seva vivenda, no poden fer ús dels serveis que ofereix l’Oficina d’Intermediació Hipotecaria i demanam que s’afebleixin els requisits per a poder-se’n beneficiar. S’APROVA la proposta per unanimitat
– Apostam per l’art urbà com a patrimoni cultural de Ciutat i volem que l’equip de govern faci passes endavant per a potenciar-ho. S’APROVA per unanimitatuna Proposta Transaccionall per la qual l’Ajuntament reconeix la importància de l’art urbà i insta als museus a difondre i explicar l’art urbà.
– Proposam continuar la tramitació de BIC del Centre Històric de Palma per protegir-lo i poder optar a ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Si es vol tenir opcions reals a optar a que Palma sigui Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, cal que es protegeixi especialment el casc antic de l’especulació immobiliaria i que s’aposti per la rehabilitació i el manteniment d’edificis històrics. Queda APROVADA per unanimitat la proposta
 ]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email