Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Presentades més de 2.500 al·legacions a l'Ordenança de Civisme!

<![CDATA[

El dia 8 de març va acabar el termini per a presentar al·legacions a l’Ordenança de Civisme i se n’han presentat més de 2.500. D’aquestes, més de 2.000 demanen la retirada total. Ara s’està en fase de revisió de les al·legacions i posteriorment es notificarà la resolució de forma individual a les persones i entitats que les han registrat.

La societat civil i la ciutadania de Palma està d’enhorabona perquè s’ha aconseguit mobilitzar moltes persones i organitzacions en contra d’una norma que coartarà els drets i llibertats a Palma, que afectarà negativament la nostra convivència i de la qual s’ha aconseguit informar a moltes persones que desconeixien la norma i que ha fet també que els mitjans de comunicació se’n hagin fet ressò. S’ha mostrat un ampli rebuig ciutadà!!
IMG-20140222-WA0021

Des que es va aprovar inicialment l’Ordenança i fins a la finalització del termini per a presentar al·legacions, s’han portat a terme nombroses activitats i accions per part de col·lectius afectats amb l’objectiu de mostrar el seu rebuig a la norma i donar a conèixer les repercussions que tindrà:

Passacarrers i Cabaret contra l’Ordenança: un grup de músics i artistes de carrer varen organitzar el dia 22 de febrer una multitudinària cercavila des de Plaça d’Espanya a Plaça Major que va acabar amb un Cabaret artístic i musical a la Plaça Major.

 – Taula rodona sobre les retallades de drets i llibertats organitzada el 24 de febrer a l’edifici de Sa Riera per l’Assemblea de Moviments Socials a la qual hi participaren juristes, professors de la UIB i activistes socials i que comptà amb molta assistència de persones que estan preocupades per les retallades que està portant a terme el PP a l’estat i aquí a Balears amb la llei de símbols i amb l’Ordenança in-Cívica de Palma

Taula rodona/debat sobre l’Ordenança de Civisme organitzada per l’Associació de Veïns de Ses Veles  al Casal de barri Joan Alcover, en la qual hi participaren representants dels 3 grups polítics amb representació a l’ajuntament de Palma i que comptà també amb una ampla participació. Va ser un espai de debat en el qual cada grup va poder exposar els seus arguments i que va servir per confirmar que el PP proposa solucions policials a problemes socials.

Grafitis a barri de Sant Jaume: grafiters varen portar a terme una acció protesta pintant grafits a murs de cases abandonades i en mal estat situats a ha proposat arribar a un acord amb l’associació de Veïns de Canamunt per a que es faci una jornada per poder pintar sobre espais i murs que estan lliures per a poder fer-hi els seus treballs.

Grafits Pinzell 1Per altra banda, MÉS per Palma ha duit a terme una campanya durant aquests dos darrers mesos que ha constat d’una taula rodona, tres assemblees informatives temàtiques (serveis socials, artistes i músics de carrer i sobre qüestions generals), sortides a diferents barris i punts de Palma (Ses Estacions, Plaça Major,  Jacint Verdaguer, etc) en les quals hem informat de les repercussions que tindrà l’Ordenança quan s’aprovi definitivament, així com una acció final en la qual més d’una vintena de persones varen registrar de forma simultània moltes de les al·legacions demanant la retirada de l’Ordenança que hem recollit MÉS per Palma.
Grafits Pinzell 2
Estarem ben atents quan s’aprovi l’ordenança per estudiar possibles accions legals i informarem de les passes que seguim mitjançant la campanya que segueix activa a la Web de MÉS per Mallorca i al grup de Facebook  que s’ha creat sobre l’Ordenança i al qual s’hi comparteixen i comenten les últimes notícies aparegudes en premsa, imatges, articles, etc.

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email