Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Obrim Cort a la ciutadania

<![CDATA[

El passat divendres els regidors de MÉS a l’ajuntament de Palma varen organitzar una altra visita guiada a Cort amb l’objectiu de convidar a la ciutadania a conèixer de prop l’edifici de l’institució on es prenen les decisions que afecten la seva vida quotidiana.

Durant una hora el guia municipal va explicar a les més de 30 persones assitents les principals característiques arquitectòniques, artístiques i històriques de l’edifici. Posteriorment els regidors varen con conversar amb les persones de MÉS i resoldre dubtes sobre l’actualitat política o el funcionament de l’Ajuntament.

IMG_2958

Les persones assitents varen mostrar-se molt preocupades per la participació de la ciutadania en política i com acostar la política a les persones i viceversa. En aquest sentit, el regidor de MÉS per Palma Antoni Noguera va explicar les propostes que ha presentat a l’ajuntament per tal que la política pugui ser més participada, com per exemple, disminuir el nombre de signatures necessaries per a que la ciutadania pugui presentar Iniciatives Legislatives Populars (ILP), passant del 10% del cens al 1%, o els pressupostos participatius, una eina que permetria a la ciutadania poder pendre part en la decisió de cóm es gasten part dels diners de l’ajuntament. IMG_2987

Una altra qüestió que preocupa és l’ocupació de càrrecs públics, la limitació de mandats o el perfil que han o haurien de tenir les persones electes. En aquest sentit, es va mantenir un debat interessant sobre la limitació de càrregs o mesures per controlar la feina de les persones que treballen en política.

Un dels objectius de MÉS és aprofundir en les eines de participació ciutadana i acostar les institucions a les persones. En els propers mesos organitzarem noves visities guiades a Cort. Convidarem a les persones a través dels nostres canals habituals de comunicació.

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email