Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Com han quedat les nostres propostes al Plenari del 24 Abril

<![CDATA[Aquí teniu la relació de propostes de MÉS i el resultats de les votacions del plenari d’abril del 2014. Per consultar el contingut de  la proposició clicau sobre el títol.
Volem agrair la feina i lluita que estan realitzant moltes persones i entitats per fer de Palma una ciutat més justa i solidària amb les persones i el medi ambient. Ahir varen assistir moltes persones al ple de Cort per mostrar el seu rebuix a les polítiques del govern del PP. Cada vegada som més persones que deim No a la barbària, i SI: una altre món és possbile, un altre món és necessari!
Gràcies a totes aquelles entitats i persones que vos implicau en allò públic i comunitari!
Si voleu més informació ens trobareu a mes@palma.cat o al 971225912.
Tarjeta descompte del PP: és inadminissible que un partit polític ofereixi descomptes als seus afiliats en tendes i comerços. Es pot incórrer en una ilegalitat si l’Ajuntament contracta o subvenciona empreses que facin donatius indirectes al PP i exigim el llistat de quines són aquestes empreses que ofereixen descomptes. Es REBUTJA la proposta amb els vots en contra del PP.
Proposta de l’A.V. Canamunt i Biciutat: l’associació Biciutat i l’associació de Veïns Canamunt-Ciutat Antiga varen presentar als grups municipals amb representació política a l’ajuntament, una proposta mitjançant la qual es demanaven millores al barri per a fer dels carrers dels centre llocs transitables per a ciclistes, així com determinats canvis en la normativa actual que regula l’ús d’aquest mitjà de transport al centre i una major conscienciació per part de l’Ajuntament, de manera que la ciutadania conegui els avantatges d’utilitzar la bicicleta. Demanam a l’ajuntament que consensuï la proposta que varen presentar les dues associacions. Es REBUTJA la proposta amb els vots en contra del PP.
Habitatges per a l’antiga presó: demanam que l’ajuntament prengui aviat una decisió sobre què vol fer amb els habitatges de l’antiga presó de Palma i proposam que es destinin a habitatge social, doncs hi ha moltes famílies amb dificultats econòmiques que no poden accedir a un habitatge. Es REBUTJA la proposta amb els vots en contra del PP

Audiències públiques: la desafecció entre política i ciutadania ha arribat a límits molt preocupants. Cal acostar les institucions a la ciutadania i una de les formes de fer-ho és passar comptes periòdicament. Per això, demanam que l’equip de Govern passi comptes com a mínim un cop l’any mitjançant una audiència pública, en la qual s’expliqui les línies de treball, donar compte de la feina feta i resoldre els dubtes que els ciutadans puguin tenir en relació a la gestió municipal. Es REBUTJA la proposta. El PP no vol donar comptes de la seva gestió! Tot i així, els regidors de MÉS per Palma faran almenys una audiència pública a l’any per tal d’explicar la seva gestió i feina a l’Ajuntament.
Erradicar la violència masclista. Una emergència social: els passats 5 i 6 d’abril dues dones més moriren degut a la violència masclista. S’ha de posar fre ja a aquesta xacra social i per això presentam una proposta per a que l’equip de Govern doni compliment als acords de plenari als quals es va comprometre a realitzar accions de sensibilització dirigides a denunciar tot tipus de discriminació i violència per raons de sexe, així com que s’augmentin els recursos dels diferents serveis d’atenció a les dones de l’Ajuntament de Palma, que es doni compliment al “Pacte Palma contra la violència de gènere”, i aplicar el Protocol interinstitucional de detecció i atenció de la violència masclista, establint una ajuda econòmica per a les dones víctimes de violència. Però sols es va APROVAR el punt 1, ja que el PP es va REBUTJAR  que es destinin més recursos econòmics i a tota la resta de propostes que plantejam!
Substitucions de les baixes per malaltia de mestres i professors: degut a les retallades en educació, als centres educatius públics no es cobreixen les baixes del professorat si aquestes son inferiors a un mes. Demanam que l’ajuntament de Palma insti a la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears a cobrir les baixes en funció del que preveia la normativa abans de l’acord del Consell de Govern del 4 de novembre de 2011, en el qual es va establir que les baixes de inferiors a 30 dies no es cobririen. Es REBUTJA la proposta. El PP segueix sense apostar decididament per una educació pública i de qualitat.
Ocupació per aconseguir més autonomia per les dones: el passat 27 de febrer varem presentar una proposta al plenari en la qual demanavem que s’introduisin mesures a Ciutat per a millorar l’ocupació de les dones. La proposta va quedar sobre la taula i ara, a l’espera que s’estudi el contingut i s’aprovi o no, presentam una esmena per la qual demanam afegir que es modifiqui el Pla estratègic 2012-2015 de PALMA ACTIVA, per a que contempli potenciar l’ocupació de les persones i incentivar la inserció laboral, elaborar publicacions i estudis en matèria d’ocupació i nous jaciments, una guia d’ajuda i modalitats de contractació per a promoure l’ocupació de les dones i incloure, polítiques actives de promoció d’ocupació dirigides a les dones. Es REBUTJA la proposta amb els vots en contra del PP.
Reconeixem al passat obrer de Santa Catalina: l’actual carrer Fàbrica del barri de Santa Catalina va ser durant molts anys un nucli industrial on s’hi ubicaven fàbriques que produien mobles, aliments o ciment, entre d’altres, i en les quals treballava una bona part de la població palmesana. Per això demanam que es commemori el passat obrer del barri instalant-hi una placa en un lloc visible del carrer. S’aprova la proposta per UNANIMITAT
No concedir l’indult a Matas: demanam que l’Ajuntament de Palma insti al Govern espanyol a no concedir l’indult a l’expresident del Govern de les Illes Balears pels delictes de corrupció als quals ha estat condemnat, així com que es modifiqui la llei per a que a les persones condemnades per corrupció no se’ls pugui concedir l’indult. Es REBUTJA  la proposta i el PP aprova la següent alternativa
Millores fiscals per a edicific eficients energèticament: demanam que els edificis nous o rehabilitats puguin beneficiar-se de bonificacions fiscals si compleixen determinats criteris d’eficiència energètica. S’APROVA la següent PROPOSTA TRANSACCIONAL
Recolida de fems Porta a Porta al Centre: insistim en la necesitat que EMAYA estableixi un servei de recollida de fems Porta a Porta al centre i que el sistma sigui consensuat i participat amb entitats, veïnes, tècnics, etc. Es REBUTJA la proposta amb els vots en contra del PP.
Si teniu qualsevol dubte, pregunta o proposta, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres al 971.22.59.12 o a palma@mespermallorca.cat

]]>

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email