Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Nou punt de trobada d’educació ambiental a Sa Petrolera del Molinar

Govern i Ajuntament de Palma gestionaran de manera conjunta les dependències de l’edifici històric de Can Salas 

El CREAib i la biblioteca municipal es fusionen ampliant-ne l’horari i els serveis

Signatura conveni

Palma, 11 de desembre de 2017.- L’Ajuntament de Palma i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca han signat avui un conveni de col·laboració per a l’ús compartit de les dependències de l’edifici Can Salas, a la Petrolera, ocupades actualment pel CREAib (Centre de Recursos d’Educació Ambiental de les Illes Balears). S’oferirà així als ciutadans una biblioteca pública municipal amb un fons especialitzat en medi ambient, on també es generin recursos d’educació ambiental.

“Avui és un dia per estar contents la confluència i la bona feina ha possibilitat que es poguessin ajuntar unes necessitats que tenia l’ajuntament amb una oportunitat, que és La Petrolera”, ha explicat el batle de Palma, Antoni Noguera. Al barri del Molinar “teníem una biblioteca petita, de 70 metres, que no era nostra. Ara tindrem una biblioteca de referència especialitzada en medi ambient en un edifici emblemàtic”. Com a Ajuntament, “apostam perquè les biblioteques siguin un punt neuràlgic de la Ciutat i una mostra de la intel·ligència col·lectiva de Palma que, sobretot, es troba als barris. La Petrolera n’és un clar exemple”, en paraules de Noguera.

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha afirmat que “un servei cap a la ciutadania que fins ara donava el Govern molt dirigit a temes d’educació ambiental obre ara les seves portes als ciutadans del Molinar i a la resta de la ciutadania, que podrà disfrutar dels seus serveis”. “Juntam esforços per oferir un millor servei i convertir La Petrolera en un punt de trobada”, segons Vidal.

Amb aquest nou conveni la biblioteca municipal del Molinar millorarà les seves instal·lacions actuals en ser traslladada de l’edifici actual del carrer Can Xadó a un edifici emblemàtic, restaurat i més ampli on es faran activitats de dinamització cultural. A més, la biblioteca serà accessible i disposarà d’espais diferenciats per oferir els serveis de la biblioteca: sala d’estudi, sala infantil, biblioteca general.  Per altra banda el CREAib, creat l’any 2006 amb l’objectiu que fos el centre balear de referència en educació ambiental, comptarà amb els tècnics en biblioteconomia i documentació de la xarxa de biblioteques públiques de Palma, el que permetrà ampliar els horaris del centre i també millorar el servei als ciutadans. El tècnic especialitzat en medi ambient continuarà treballant i col•laborant amb els bibliotecaris, ja que es mantindrà la vocació de biblioteca especialitzada en educació i medi ambient que té el CREAib.

Aquest conveni té una vigència de 12 mesos i es prorrogable si així ho acorden les dues parts que aportaran una quantia màxima de 28.000€ per dur a terme les accions que es preveuen.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email