Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Programa variat per commemorar el Dia Internacional de les Persones Migrants

Es tracta d’una iniciativa per a donar a conèixer la riquesa de cultures que conviuen a la nostra ciutat i promoure i fomentar la convivència

A Palma, gairebé el 20% de la població és estrangera i hi conviuen 152 nacionalitats diferents

pers migrades1 - copia

Palma, 11 de desembre de 2017.- L’Ajuntament de Palma commemorarà el Dia Internacional de les Persones Migrants, que se celebra el proper 18 de desembre, amb una sèrie d’actes que comencen dia 13 i que finalitzaran el 20 de desembre. Les actuacions que ha programat l’àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics inclouen activitats com exposicions, jornades formatives, contacontes, cinema i teatre, entre d’altres. Es tracta d’un programa que té com a fil conductor el coneixement de diferents experiències migratòries, realitats i cultures per potenciar l’apropament i el diàleg entre elles. Les activitats s’adrecen a la sensibilització, el coneixement i interacció entre les cultures presents a Palma amb l’objectiu de promoure i fomentar la convivència.

L’any 2000 l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 18 de desembre com a Dia Internacional de les persones migrants per a la defensa dels seus drets laborals i essencials. Aquest dia pretén donar visibilitat a la situació de les persones migrants, remarcar la necessitat de protegir els seus drets i llibertats i recordar a les institucions la necessitat de desenvolupar polítiques i accions que donin visibilitat a la seva situació i una resposta contundent front qualsevol tipus de discriminació assegurant un tracte digne per a totes la persones.

Dades persones migrades

Palma es destaca per la seva diversitat cultural. A Ciutat hi conviuen 152 nacionalitats i ciutadans i ciutadanes que provenen de 174 països diferents. La població de Palma a 1 de gener de 2017 és de 434.516 persones, 222.301 dones (51,2 per cent) i 212.215 homes (48,8 per cent). Un 80,3 per cent de la població té nacionalitat espanyola i un 19,7 per cent (85.729 persones: 49,8 per cent dones i 50,22 per cent homes) nacionalitat estrangera (10,7 per cent de nacionalitat comunitària i un 9 per cent de nacionalitat extracomunitària).

Les dades més destacades en relació a persones migrades són les següents:

  • El percentatge de població de nacionalitat estrangera es situa en el 19.7%, sent un 10.7% de nacionalitat comunitària i un 9% de nacionalitat extracomunitària.
  • Les principals nacionalitats comunitàries són la italiana (19%); l’alemanya (18.%); la búlgara (15.5%), la romanesa (13%) i l’anglesa (8.5%).
  • Les principals nacionalitats extracomunitàries són la marroquina (8.7%); la xinesa (8.3%), l’argentina (7.7%); la colombiana (7.2%); la nigeriana (6%), l’equatoriana (5.6%); la boliviana (5.4%).
  • Cal tenir en compte l’anàlisi de la població de Palma per lloc de naixement ja que així també podem incloure a totes aquelles persones que havent nascut a l’estranger han obtingut la nacionalitat espanyola. Així, a 1-1-2017 la població empadronada a Palma nascuda a l’estranger està formada per 115.856 persones (56.010 homes i 59.846 dones).
  • El percentatge de població nascuda a l’estranger es situa en el 26.7 %: un 9.61% ha nascut a la Unió Europea (41.755 persones) i un 17.05% ha nascut en un país extracomunitari (74.101 persones).

Parlar de migracions implica parlar de persones que venen i van d’un país o d’una regió, en aquest sentit al llarg de l’any 2016,  8.937 persones de Palma han emigrat cap a altres comunitats autònomes (64.8%) o bé cap a altres països (35.2%). D’aquestes persones un 63.1% té nacionalitat espanyola i un 36.9% nacionalitat estrangera. Les persones espanyoles emigren principalment cap a altres regions espanyoles (78.5%) mentre que les persones de nacionalitat estrangera ho fan cap a l’exterior (65.3%).

Consulta el programa.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email