Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar Social presenta a Praga l’estratègia per afrontar el consum d’alcohol de menors i joves de Palma

El projecte estarà implementat per l’Insititut Europeu d’estudis de prevenció (IREFREA) i ja ha arribat a 481 joves a Palma

Mercè Borràs: “S’ha d’incorporar la prevenció del consum d’alcohol entre els menors a l’agenda social i política”

WhatsApp Image 2017-12-12 at 10.11.32

Palma, 12 de desembre de 2017.-La Coordinadora general de Benestar i Drets Socials, Catalina Trobat, ha presentat avui a Praga juntament amb les tècniques responsables del projecte de l’Institut Europeu d’Estudis de Prevenció, Maria Àngels Duch i Montse Juan, el projecte de prevenció del consum de l’alcohol entre els menors que es promou des de l’Àrea de Benestar i Drets Socials i amb col·laboració de IREFREA.

Des de Benestar Social fan feina en un conveni que complementarà la subvenció atorgada a IREFREA per l’exercici del 2017. Amb aquest conveni es pretenen establir les bases de col·laboració entre l’Ajuntament de Palma i IREFREA per executar una estratègia conjunta en tema de consum de l’alcohol de menors i joves de Palma.

Aquest projecte forma part d’un programa europeu que també s’està implementant a altres ciutats europees, com a és a Rotherdam, Estocolm i Praga. A Palma ja ha arribat a 481 joves que participaven a “botellots” propers a  zones d’oci consumint begudes alcohòliques. El 16,5% dels entrevistats eren menors d’edat, 53,6% eren homes i el 46,4% dones.

El programa descriu una activitat nova i innovadora en prevenció comunitària de l’alcohol. Es tracta de fer front al consum dels menors activant estratègies múltiples des de diferents sectors municipals.

L’institut manifesta en el seu diagnòstic que el consum de l’alcohol entre els menors té una baixa percepció social. Per aquest motiu es troben dificultats per a situar aquesta problemàtica en el debat social i polític. En la mateixa línia els tècnics proposen el desenvolupament d’una pedagogia social que posi en qüestió el model vigent, i que cada sector assumeixi la seva responsabilitat,  des dels pares i mares, passant per l’administració i la pròpia indústria productora i comercial.

El resultat de l’experiència permetrà a l’Ajuntament de Palma contribuir i implementar metodologies innovadores i propostes per a futurs plans de prevenció. La regidoria de  que té per objectiu reduir el consum d’alcohol a joves i restringir-lo a menors d’edat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email