Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El teatre Catalina Valls acollirà el cicle de Blai Bonet

Les obres “PARASCEVE” i “Oficis de Carrer” mostraran la vessant menys coneguda de l’escriptor

cicle blai bonet 1

Palma, 12 de desembre de 2017.- El teatre municipal Catalina Valls acollirà del 13 al 16 de desembre “El cicle de Teatre de Blai Bonet”, que posa en valor la producció teatral de l’escriptor quan es compleixen 20 anys de la seva mort.

Aquesta proposta cultural és una iniciativa del director i actor Jeroni Obrador, de  TSHOCK Cultura Emocional, coorganitzada per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, la Fundació Mallorca Literària, i amb la qual col·laboren els tres consells insulars, l’Ajuntament de Palma, la UIB i altres institucions.  Obrador ha destacat que aquest cicle recull les dues úniques obres documentades de Blai Bonet, que “a nivell professional havien estat guardades a un calaix durant 40 i 30 anys”.

El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, ha destacat l’ampli suport “per recordar l’obra d’un gran poeta, novelista i crític, però també un bon draamturg, la part de la seva obra menys coneguda”. Carrió ha reivindicat Blai Bonet com “una de les figures de la cultura catalana, per això sempre és important tornar-lo a donar a conèixer, sempre va ser un autor incòmode i de vanguarda”.

El cicle s’inicia el dimecres 13 de novembre, a les 10h, amb la presestrena especial del pograma “Els Entusiastes” d’IB3 TV  “Blai Bonet, un artista inspirador”.

El divendres 15 de setembre, a les 21h tindrà lloc la darrera funció de l’obra teatral “PARASCEVE”, un retrat dramàtic de la psicologia familiar en temps de guerra, la única peça llarga de teatre de Blai Bonet, que tanca així una gira de cinc anys, durant la qual ha estat finalista del V Certamen internacional CENIT.

El 16 de setembre s’encetarà la gira de l’obra “Oficis de carrer”, única peça teatral breu que Blai Bonet va escriure per ser representada l’any 1981 per infants de l’escola de Santanyí, uns actors que ara tornaran a pujar a l’escenari. “Oficis de carrer” es representarà també a Maó, Formentera i Eivissa durant la primavera i a Santanyí durant les festes de Sant Jaume.

A continuació, s’estrenarà el documental “El Teatre de Blai Bonet” dirigit per Jeroni Guiem Obrador, director i actor promotor del cicle.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email