Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Nova comissió que coordinarà l’erradicació de Son Banya

Mercè Borràs: “Abans de final d’any volem arribar a un acord polític amb la resta de partits amb representació municipal per deixar constància que és un projecte definitiu”

L’àrea de Benestar i Drets Socials ja s’ha reunit amb un total de 26 famílies per detallar el pla de desallotjament i reinserció

 1ComissioSB

Palma, 13  de desembre de 2017.- El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs i el director general de l’àrea, Joan Antoni Salas; el regidor d’Igualtat i Drets Cívics, Aligi Molina, el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat; Rodrigo Romero; el regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, Jose Hila; la regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, l’assessor de Districte Districte  Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Miquel Àngel Contreras i la directora general de Seguretat Ciutadana, Antonia Maria Fuster, han participat avui a la primera comissió de l’Ajuntament per eradicar el poblat de Son Banya.

Aquesta comissió, que a partir d’ara es reunirà de forma mensual, planteja que en un termini de tres anys s’eradiqui el poblat i neix amb la voluntat.

Borràs ha explicat que el projecte d’eradicació de Son Banya “és un projecte municipal”. “Totes les experiències ens recomanen màxima coordinació”, ha dit.

En aquest sentit, ha detallat el paper de cada una de les àreas implicades:

 • Benestar i Drets Socials: responsable de l’elaboració del pla social i de la reinserció i inclusió social.
 • Infraestructures i Accessibilitat: projecte per estucar els habitatges que es desallotgin.
 • Seguretat Ciutadana : vigilància del poblat i de que no es tornin a ocupar els habitatges al llarg del temps.
 • Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne: tasca d’aconseguir habitatges.
 • Agricultura, Ecologia i Benestar Animal: higiene i subministrament d’aigua.
 • Igualtat, Joventut i Drets Cívics: campanya de sensibilització i convivència ciutadana.
 • Sanitat i Consum: informes de salubritat.
 • Economia, Hisenda i Innovació: regulació ajudes econòmiques i pressupost.
 • Turisme, Comerç i Treball: inserció socio-laboral.
 • Mobilitat: canvi de línies EMT.
 • Districte Platja de Palma i Pla de Sant Jordi.

“El projecte de reinserció i eradicació del poblat té un termini màxim de tres anys”, ha explicat i ha remarcat que d’aquí a finals d’any “està previst arribar a un acord polític amb els partits amb representació municipal per deixar constància que és un projecte definitiu i és de suma importància que aquesta vegada acabi”, ha recordat. Així mateix, ha explicat que també es mantenen reunions amb el Govern i amb el Consell.

“Per a Benestar i Drets Socials la prioritat són els infants i les famílies i  aconseguir la plena inserció a la comunitat”, ha explicat. Des de l’àrea ja s’han reunit amb un total de 26 famílies afectades per les ordres de desnonament del poblat. D’aquestes, hi ha ja vuit famílies que reuneixen els requisits tècnics per poder rebre l’ajuda de l’Ajuntament i l’equip tècnic de l’àrea  ja està valorant els seus expedients.

Cal recordar que està previst que a mitjans d’abril es duguin a terme els enderrocs i el desmantellament del poblat. A Son Banya hi viuen un total de 117 famílies de les quals un total de 45 estan afectades per les ordres de desnonament.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email