Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Estrenes del Casal Solleric: Exposició ‘Vídeo-Asia’ i ‘Il Futuro non è ciò che era’

Video-Asia, comissariada per Susana Sanz, planteja amb 10 vídeos la primera exposició de video-art asiàtic a Espanya amb artistes emergents que connecten la tecnologia i el món artesanal

L’espai Box 27 es consolida amb una peça pictòrica del madrileny Nacho Martín Silva que “desfigura” una imatge creant una peça inquietant

Llorenç Carrió: “A més de l’exposició de videoart es complementarà la mostra amb una taula rodona sobre videoart asiàtic”

VideoAsia

Palma, 14 de desembre.-El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, acompanyat de l’artista madrileny Nacho Martín Silva i del comissari d’aquesta mostra Tolo Cañellas,  i de la comissària de l’exposició “Video Asia” Susana Sanz han presentat avui les dues noves propostes artístiques que s’estrenen al casal Solleric i que s’exposaran fins el proper mes de març i de gener respectivament.

Per una banda, el Casal Solleric acollirà fins el proper 28 de gener l’exposició “Video Asia. 10 vídeos para repensar una década de imágen en movimiento” comissariada per Susana Sanz. Sanz ha explicat que exposició “ és la primera exposició de video-art asiàtic que es fa a Espanya” i ha detallat que els artistes que presenten els seus vídeos són artistes “emergents”. “Connecten el món de la tecnologia amb el món manual i artesanal, reivindiquen el retorn a allò tradicional”, ha dit.

Els artistes xinesos que presenten vídeos reivindicatius són Chen Chien-jen, Yao Jui-Chung, Ju Anqui, Ding Shiwei, Guoxi, Hsu Che-yu, Cheng Ran, Su Hui-yu, Hou Hsiao-hsien i Ma Haijiao.

Carrió ha explicat que la mostra es complementarà amb una taula rodona al mes de gener  sobre el videoart asiàtic i, a més, es complementa amb la mediació cultural amb l’Asocicación Balear Amistad China (ABAC), que avui també ha estat present a la inauguració d’aquesta mostra.

Una càpsula de teletransportació al Box 27

Avui també s’ha presentat el projecte “Il futuro no è ciò che era” de Nacho Martín Silva i comissariat per Tolo Canyelles que estarà exposat al Box 27 fins el proper 18 de març. L’artista madrileny ha explicat durant la roda de premsa que ha creat una peça per aquest espai que parla de la “incertesa de l’individu”. “Volia transformar aquest espai en una càpsula del temps en la que viatges i quan arribes ja no ets el mateix”, ha dit.  El comissari de la mostra, Tolo Canyelles, ha afegit que aquesta mostra parteix d’una figura banal que és una pastoreta, que ha de viatjar en una càpsula de teletransportació i arriba amb interferències. “La figura està d’esquena i crea una imatge inquietant i pertorbadora”, ha afegit.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email