Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’ús de la bicicleta a Palma s’ha incrementat en un 45 per cent des de 2011

L’estadística correspon als recomptes que mensualment duu a terme l’Àrea de Mobilitat i que mostren l’evolució de l’ús de la bicicleta a Ciutat

Els usuaris de Bicipalma han augmentat un 45 per cent des de 2013, amb una pujada del 42 per cent el darrer any

Noguera: “El creixement de l’ús de la bicicleta a Palma fa que siguem una ciutat més saludable, més moderna i europea, un símbol i un exponent”

WhatsApp Image 2017-12-18 at 11.58.20

Palma, 18 de desembre de 2018.- L’ús de la bicicleta a Palma s’ha incrementat des de 2011 i fins avui en un 45 per cent. A més, els usuaris de Bicipalma també han augmentat des de 2013 en la mateixa xifra, un 45 per cent. L’estadística correspon als recomptes que mensualment duu a terme l’Àrea de Mobilitat i que permeten veure com ha evolucionat l’ús de la bicicleta els darrers anys a Ciutat.

El batle de Palma, Antoni Noguera, acompanyat del regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha destacat la importància de l’evolució de l’ús de la bicicleta a Palma per dos motius. D’una banda, permet “rompre la dependència que té Palma amb el vehicle privat”. D’altra banda, “fa de Palma una ciutat més saludable, més moderna i europea, un símbol i un exponent”. “Cal seguir fent créixer la xarxa ciclista de Palma perquè la bicicleta guanyi cada cop més usuaris”, ha afegit el batle. Així mateix, Noguera ha destacat la bona feina de la regidoria de mobilitat per la seva insistència en “millorar la mobilitat sostenible de la ciutat”.

Dades per anys

L’estadística parteix dels recomptes que cada mes es fan a dos punts fixos d’aforament de bicicletes que es troben als carrers Font i Monteros i Enric Alzamora, on hi ha habilitat un ciclocarrer. Les dades corresponen a recomptes fets durant tres dies laborals consecutius de cada mes de les 7 a les 22 hores. El període va de 2011 a 2017 i s’ha fet una mitja de cada punt.

El creixement de l’ús de la bicicleta ha estat una constant durant els darrers anys. Les dades per anys són les següents:

WhatsApp Image 2017-12-18 at 12.11.41 (1)

L’únic any que decreix l’ús de la bicicleta és el 2012. Destaca la diferència del darrer any: creix un 13 per cent, la xifra més elevada de tot el període. Des de 2011 fins a 2017 l’ús de la bicicleta s’ha incrementat en un 45 per cent.

Dades Bicipalma

Pel que fa a Bicipalma, el número d’usuaris també s’ha incrementat en un 45 per cent des de 2013, any en què va començar a ser de pagament. D’aquesta manera, s’ha passat de 1.952 usuaris el 2013 a 2.831 el 2017. En aquest cas, els usuaris han anat fluctuant amb pujades i baixades. L’any de major augment ha estat el 2017. En relació amb 2016, les persones que empren Bicipalma han crescut un 42 per cent.

WhatsApp Image 2017-12-18 at 12.11.41

Baròmetre de la bicicleta

El regidor de Mobilitat ha volgut posar de relleu que les dades de Palma van en línea amb el “Baròmetre de la bicicleta 2017” que ha elaborat la Red de Ciudades por la Bicicleta, de la qual Palma en forma part, en col·laboració amb la DGT. Les principals dades que destaquen són les següents:

  • Gairebé 6 de cada 10 persones té bici i la meitat l’empra amb certa freqüència.
  • Les persones que no l’empren ho fan per motius com la manca de facilitats.
  • El 75% de la població té bici.
  • Un 50% dels usuaris l’utilitza per a desplaçaments quotidians.
  • Els ciclistes prefereixen els carrils bici a la calçada o les zones 30.
  • La majoria dels accidents de bicicleta es produeixen sense la implicació de tercers.
  • El 23% creu que un dels avantatges d’anar en bici és que permet una major rapidesa en els desplaçaments; un 18%, que no contamina i un 7%, que és més econòmic.
  • La perillositat, la convivència amb el trànsit motoritzat i la falta de carrils bici són els principals inconvenients a l’hora d’anar en bici.
  • El cotxe perd adeptes com a transport més ràpid a mesura que creix la dimensió del municipi.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email