Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La rehabilitació de les Torres del Temple serà una realitat el 2019

La Comissió de Centre Històric ha aprovat el projecte, les obres del qual es preveu que puguin començar el segon semestre de 2018

El Temple es convertirà en el Centre d’Interpretació del Patrimoni de Palma en el marc del projecte de Museu d’Història de la Ciutat en xarxa

Llorenç Carrió: “Dotarem Palma d’un centre d’acollida, atenció i orientació al visitant que ha de jugar un protagonisme clau en la difusió del patrimoni”

13917913429422

Palma, 19 de desembre de 2018.- Comença la tramitació del projecte executiu de rehabilitació i museïtzació de les Torres del Temple. Avui s’ha presentat i aprovat a la Comissió de Centre Històric la proposta que, a la vegada, s’ha traslladat a la Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca. Un cop tingui el vistiplau, s’aprovarà per Gerència d’Urbanisme per, després, licitar les obres, que començaran durant el segon el segon semestre de 2018. Tindran una durada de dos anys.

Després d’anys abandó, aquest espai, que fou declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) el 2005 i que des del 2007 és propietat municipal gràcies a una permuta, recuperarà la forma original i esdevindrà un punt de referència de la Palma àrab, rehabilitat i museïtzat.

El regidor de Cultura, Patrimoni,Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha recordat que la finalitat del projecte és doble: “Rehabilitar el patrimoni” i, també, “dotar Palma d’un centre d’acollida, atenció i orientació al visitant que ha de jugar un protagonisme clau en la difusió del patrimoni”. L’objectiu és que les Torres del Temple es converteixin en el Centre d’Interpretació del Patrimoni de Palma en el marc del projecte de Museu d’Història de la Ciutat. “Formarà part del museu en xarxa d’història de la ciutat, que anirà coordinat amb Bellver i Can Balaguer”, segons Carrió.

Projecte

El projecte executiu està dirigit per l’arquitecte Elies Torres Martínez-Lapeña, que acaba de ser nomenat Premi Nacional d’Arquitectura, i compta amb la col·laboració de   l’arquitecta  M. José Duch. La Comissió de Centre Històric ha sol·licitat a l’equip redactor que estudiï la possibilitat d’introduir canvis com, per exemple, eliminar l’arcada més gran que contempla el projecte.

Les Torres del Temple eren una porta de la murada islàmica de Palma (segle XI), reconvertida en Casa de l’Ordre del Temple (segle XIII) i  adaptada a edifici d’habitatges (segle XIX). Des de Model de Ciutat es preveuen diferents actuacions:

  • La recuperació de l’edifici declarat Bé d’Interès Cultural.
  • La dotació de serveis i nous nuclis de comunicació vertical, amb la instal·lació d’un ascensor perquè sigui accessible.
  • L’eliminació d’afegits, recuperació d’espais i elements arquitectònics originals  ocults. Així, es recuperaran les merlets originals, es llevarà un afegitó a la façana actual i s’hi instal·larà una passarel·la.

Cultura, per la seva part, durà a terme la redacció del projecte museològic i del projecte museogràfic, farà la producció del projecte audiovisual i dels elements expositius i adquirirà l’equipament bàsic del centre.

torres del templeee

Pressupost

La proposta suposarà una inversió de 2.158.242 euros que provenen de l’Impost de Turisme Sostenible i que es finançaran en dos anys. Així, a les obres de rehabilitació es destinarà 1.512.876 euros, 605.150 euros durant 2018 i 907.725 euros durant 2019. La part de museïtzació suposarà una despesa de 645.365 euros, 193.609 euros el 2018 i 451.755 euros el 2019.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email