Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

El Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB, l’IES Ramon Llull, l’Associació Balear d’Alletament Matern, Josep Sanchís i Joan Barceló, medalles d’Or de la Ciutat

Avui s’han entregat en el saló de plens de l’Ajuntament en el marc de la celebració de la Festa de l’Estendard 2017

Foto grup

Palma, 31 de desembre de 2017.- El batle de Palma, Antoni Noguera, ha entegat avui les Medalles d’Or de la Ciutat, dins els actes de la Festa de l’Estendard, i després de la defensa dels diferents guardons que han fet la tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll, el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, la regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, el regidor del grup nunicipal de Ciutadans, Josep Lluís Bauzá i la regidora del grup municipal del Partit Popular, Margalida Durán.

Els guardonats han estat:

Grup de Relativitat i Gravitació (GRG) de la Universitat de les Illes Balears (UIB): L’equip del GRG va col·laborar en la detecció de les ones gravitacionals, un projecte liderat per la iniciativa internacional LIGO que ha rebut el Premi Nobel de Física i el premi Princesa d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica 2017. El grup està liderat per la menorquina Alicia Sintes i Sasha Husa i és l’únic del país que ha col·laborat amb LIGO. LIGO va aconseguir confirmar l’existència de les ones gravitacionals el febrer de 2016.

IES Ramon Llull: L’Institut Balear va ser el primer centre d’ensenyament secundari de les Balears creat el 25 d’octubre de 1835. L’Institut Ramon Llull és l’hereu d’aquell centre. Es reconeix  la importància de l’educació pública per a garantir el dret a l’educació de tots els ciutadans. Els personatges destacats que s’han format a l’institut foren Joan Alcover, Miquel Costa i Llobera, Antoni Maura, Josep Pons i Gallarza o Francesc de Borja Moll, entre molts d’altres. Durant 2016 es va commemorar el centenari de la construcció de l’edifici que acull l’IES Ramon Llull.

Associació Balear d’Alletament Matern (ABAM): ABAM va sorgir l’any 98 a partir d’un curs organitzat per la Universitat de les Illes Balears dirigit a totes les persones sensibilitzades amb la lactància. Es tracta d’una associació de suport a la lactància que organitza xerrades on s’intenten resoldre dubtes i dificultats, a més de compartir vivències i experiències.

Joan Barceló i Serra (a títol pòstum): Joan Barceló (sa Pobla, 1954-Palma,2017) fou esportista i entrenador de bàsquet. Va entrenar al club de bàsquet Sant Agustí, convertint-lo en una de les millors canteres del bàsquet balear. Després, va participar en la fusió del Sant Agustí amb l’Impremta Bahía. De la seva unió va sorgir el Bahía Sant Agustí, un dels principals equips a nivell balear tant femení com masculí. Ha entrenat a jugadors com Sergi Llull, Guillem Coll o Pedro Llompart, entre d’altres.

Josep Sanchís Pastor:  Josep Sanchís (Sóller, 1930) és un promotor esportiu i dinamitzador comunitari. Va fundar la Federació Balear de Tir de Fona, de la qual és president honorífic. A més, també és el president honorífic de l’associació de veïnats de es Fortí, mitjançant la qual fomenta la participació activa i compromesa de la seva barriada

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email