Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els pressupostos de 2018 consoliden el projecte transformador de la ciutat

Els comptes municipals sumen un total 417.995.700 euros, amb un increment de l’1,5% respecte a l’exercici anterior
En el període d’exposició pública només s’ha presentat una al·legació, per part del PP, que no complia amb la Llei d’Hisendes Locals

Ple pressupostos

Palma, 29 de desembre de 2017.- El ple de l’Ajuntament de Palma ha aprovat avui de manera definitiva el Projecte de Pressupost de l’Ajuntament per a 2018 amb un import total de 417.995.700 euros, després de ser rebutjada l’única al·legació que s’havia presentat, per part del Partit Popular.

El regidor d’Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, ha explicat que “només s’ha presentat un document que es pretenia que fossin al·legacions però que no s’ajusta a cap dels supòsits d’al·legacions ni formes recollits a la Llei d’Hisendes Locals” i per tant han estat desestimades.

García ha explicat que alguna d’aquestes al·legacions feien referència a actuacions, com el rescat del parc de bombers, que s’havien generat la passada legislatura i ha destacat que l’equip de govern “ha gestionat el deute que va deixar el Partit Popular, reduint-lo per deixar-lo en nivells d’equilibri”.

La dotació econòmica per a l’any que ve puja un 1,5% respecte al pressupost actual, 6.252.700 euros respecte l’exercici anterior. Els comptes consoliden el procés de supressió de les retallades, de retorn dels drets dels treballadors municipals, de millora dels serveis i inversions públiques i, en conjunt, del benestar de la ciutadania.

Són els comptes més socials dels darrers 7 anys, amb els quals es consolida la transformació de ciutat, la consolidació del projecte del govern de la gent i dels serveis públics. La despesa social s’incrementa un 3,2% respecte els comptes del 2017, assolint els 59.622.639 milions d’euros en Benestar i Drets Socials, Educació, Ocupació, Habitatge i Igualtat, Joventut i Drets Cívics.

Entre les inversions estratègiques recollides en els pressuposts de l’Ajuntament de Palma hi figuren els Pressuposts Participatius amb 1,5 milions d’inversió, a decidir pels mateixos ciutadans; l’aportació de 3,2 milions d’euros en obres relatives al Pla Litoral Ponent, projecte cofinançat amb fons europeus; l’increment de les subvencions al petit comerç fins als 100 mil euros, a més de fer realitat la renovació de la flota de l’EMT.

Però els pressuposts també contemplen altres qüestions com l’avanç en l’Administració Electrònica, a la que s’hi dediquen 500.000 euros, i a la recuperació de drets laborals, amb la bonificació de la carrera professional, 2,5 milions d’euros.

Són uns comptes ajustats als ingressos i amb les limitacions de la regla de la despesa de Montoro que no ens permeten millorar més encara, tot i que gràcies a una bona gestió econòmica que ens ha permès reduir la despesa financera un 7,7%.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email