Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Centenari de Son Ferriol per reivindicar la identitat del barri

L’AAVV de Son Ferriol ha presentat els actes que es duran a terme a la barriada durant els propers nou mesos

L’Ajuntament col·labora amb l’edició de la biografia de Bartomeu Font Cantallops, un dels creadors del barri, que es presentarà el proper 13 de gener

Llorenç Carrió: “Des de l’Ajuntament ens anirem sumant a les activitats del centenari i reinvidicant l’identitat sonferriolera”

20180104_114223

Palma, 4 de gener de 2017.- El casal de barri de Son Ferriol ha acollit avui la presentació dels actes del centenari de la creació del barri que començaran aquest diumenge i que continuaran al llarg dels propers nou mesos.

L’acte ha comptat amb la presència de la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade; l’assessor de Districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Miquel Àngel Contreras;  el vice-president de l’AAVV Son Ferriol, Antoni González; el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Llorenç Carrió; el capellà de Son Ferriol Guillem Rosselló; l’impulsor del centenari Jordi Llabrés, el president de l’AAVV Iván Cabot, Joan “jutge” (AAVV Son Ferriol) i Sebastià Roser (AAVV Son Ferriol-Comissió celebració del centenari).

El president de l’AAVV Son Ferriol, Iván Cabot, ha explicat que amb aquest centenari l’AAVV “vol reivindicar la identitat de poble de Son Ferriol que s’havia diluït amb la massificació”. “El centenari ens serveix perquè la gent de la barriada torni a sentir-se de Son Ferriol i agraïm a més el recolzament de l’Ajuntament”, ha dit.

El primer acte per celebrar el centenari es durà a terme aquest diumenge 7 de gener amb la presentació dels nous caperrots  i dimonis de Son Ferriol a partir de les 10:00 del matí.

Dia 13 de gener es durà la presentació del fulletó amb la biografia del creador del barri, Bartomeu Font Cantallops (de l’autor Jaume Oliver), sota el títol “Bartomeu Font Cantallops i la fundació de Son Ferriol. Primer centenari 1918-2018” . L’acte,   que es farà a l’església de Son Ferriol, compta amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i l’àrea de Participació Ciutadana. Així, l’Ajuntament ha ajudat a editar un total de 600 exemplars d’aquesta biografia.

La presentació de la biografia anirà acompanyada d’un concert de “Bil Armonia” i a continuació es celebrà una missa i ball de bot amb el primer ball dels dimonis. Tant l’escriptor i historiador Sebastià Serra com l’escriptor Gabriel Janer Manila presentaran el fulletó.

El regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió ha aprofitat la presentació del centenari per “felicitar” el barri. “Des de l’Ajuntament sabem que el teixit associatiu de Son Ferriol és l’enveja de la Ciutat i des de Cultura tenim com una de les nostres prioritats donar a conèixer la nostra Ciutat perquè sabem que per estimar ciutat cal conèixer-la”, ha dit. Carrió ha reivindicat la figura de Bartomeu Font Cantallops. “És un personatge que hem de donar a conèixer i ha de ser un referent tant per Son Ferriol com per Palma”, ha dit.

Propers Actes:

– 7 de gener: presentació de  caperrots i dimonis des de les 10:00 del matí.

– 13 de gener. 18 hores. Esglèsia de Son Ferriol presentació del llibre “Bartomeu Font Cantallops i la fundació de Son Ferriol. Primer centenari 1918-2018 Presentació a càrrec de Sebastià Serra i Gabriel Janer Manila. A continuació concert de “Bil Armonia”i ball de dimonis i pregó amb l’encesa de foguerons.

 

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email