Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Presentació del projecte de la nova residència de Son Martorell

El centre comptarà amb 120 places per a persones majors en situació de dependència i és la primera residència de nova construcció a Palma en els darrers 20 anys

sonmartorell_foto1-99e4d

Palma, 8 de gener de 2018-. El projecte arquitectònic “Llars” ha estat el guanyador del concurs de la nova residència per a persones grans dependents que es construirà a Son Martorell, a Palma. Està previst que les obres es puguin iniciara finals d’aquest any. Comptarà amb 120 places i té un pressupost de 8,5 milions d’euros, que es finançaran a parts iguals entre el Govern i el Consell de Mallorca.

A l’acte, encapçalat per la presidenta Armengol han assitit la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i el batle de Palma, Antoni Noguera.

Fina Santiago apunta l’esforç que està realitzant el govern en la construcció de residències a Palma i la seva zona metropolitana. Serà la primera obra nova d’aquestes característiques en els darrers 20 anys al municipi. La manca d’inversions a la passada legislatura van fer augmentar la llista d’espera.

El concurs arquitectònic, la construcció de l’edifici i part del finançament serà a càrrec de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. L’Ajuntament de Palma ha cedit el solar on es construirà la residència. Es tracta d’un espai de 6.450 metres quadrats, situat al carrer de Xesc Forteza. Pel que fa al Consell, co-financia el projecte i es farà càrrec de la seva gestió una vegada estigui construïda. Els tres representants han destacat que la col·laboració institucional fa possible el nou equipament.

El projecte guanyador

El projecte arquitectònic que ha guanyat el concurs és obra de l’estudi madrileny Paredes Pedrosa Arquitectos. El seu disseny conjuga la necessitat d’assistència individualitzada i d’intimitat amb la necessitat de companyia i convivència. Destaca la seva configuració en tres blocs units per patis i jardins oberts que permeten l’entrada de molta llum natural.

Al concurs s’hi varen presentar 45 propostes.

Aquí podeu consultar el projecte guanyador
Panell 1 Panell 2

Nous equipaments

El Govern va anunciar aquest projecte el passat mes d’abril. Es tracta d’una residència que ja es va planificar durant la legislatura 2007-2011, però que l’anterior Govern no va executar.

Aquest nou projecte se suma a d’altres que ja s’estan tramitant, com la nova residència de Marratxí, que compta amb un projecte guanyador, i les residències de Maó, Formentera, Son Dureta i Marratxí. Amb la construcció de nous equipaments i l’ampliació de la concertació de places privades ja existents, el Govern fa feina per suplir la manca de places a les Illes Balears per a persones grans en situació de dependència.

son_martorell_foto2-d7ee1

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email