Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Antoni Noguera: “El cementiri de Palma ha de ser un lloc de memòria i no d’oblit”

Comencen les obres de reorganització del sector II del cementiri

“El cementiri fa 20 anys que espera aquestes obres, cada equip de govern ha tingut el projecte damunt la taula i sempre s’ha anat postergant i hem tingut l’empenta per dur-ho endavant”

Visita

Palma, 9 de gener de 2018.- Avui han començat les obres de reorganització d’espais en el sector II del Cementeri Municipal. Aquesta és la part més antiga del cementiri de Palma, que va ser inaugurat el 1821, i ha tingut al llarg dels anys un creixement desordenat. Actualment, la zona es troba en estat precari, situació agreujada per la manca d’inversió sostinguda al llarg dels darrers anys.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha afirmat que “el cementiri fa 20 anys que espera aquestes obres de reordenació. Cada equip de govern ha tingut aquesta obra tan necessària damunt la taula, i sempre s’ha anat postergant” i s’ha mostrat molt satisfet “d’haver estat capaços de tenir l’empenta necessària per dur-ho endavant”. El batle ha afirmat que “el cementiri de Palma ha de ser un lloc de memòria i no d’oblit”

Noguera també ha explicat que aquest sector es troba “en un estat que no es mereixen els ciutadans de Palma. Ens trobem greus problemes d’accessibilitat i seguretat, tant per als visitants com per als treballadors de la Funerària”.

El batle ha defensat que “aquesta zona del nostre cementiri és part de la història de la nostra ciutat, aquí reposen les restes de generacions de palmesans i es mereixen tenir un espai digne”.

Les obres començades pretenen definir unes directrius globals d’intervenció a la part antiga del cementiri de cara a futures remodelacions, així com es pretén resoldre la manca de passos per a vianants, la manca d’instal·lacions d’aigua i enllumenat, les deficiències de seguretat per usuaris i treballadors i resoldre la situació del 34% d’unitats d’enterrament en situació d’abandonament, un símptoma més de la decadència d’aquesta zona.

Campanya exhumacions

Avui l’EFM ha començat la campanya d’exhumacions de restes de les sepultures afectades i la preparació de les sepultures perquè s’hi pugui intervenir. Mentre els treballs d’execució de la reforma es trauran a licitació.
Les obres a executar requereixen l’alliberament d’espais actualment ocupats per sepultures. L’EFM ja ha recuperat 248 unitats d’enterrament, i manté una previsió de 300-350 unitats caducades més d’aquí a finals d’any.
Per aquelles sepultures que estan perfectament al corrent de pagaments, titularitats, etc. però que resulten afectades per l’obertura de vials, s’han iniciat 54 expedients de bescanvi i estan en fase d’arribar a acords particulars amb els respectius titulars.

Aquest projecte té una dotació de 530.000 € amb càrrec als fons procedents de la Llei de Capitalitat.

Aquesta reforma es durà a terme amb les intervencions següents:

– Remodelació de la plaça del Polvorí: Consisteix en la redistribució de l’arbrat i l’enjardinament. Pavimentació amb materials més adequats. Reorganització de la distribució de l’espai per fer-lo més transitable i apte per a petits actes. I finalment, la reconstrucció de la capella existent que actualment està en ruïna.

– Remodelació del vial de vianants: Se substitueix l’actual pavimentació de grava per un de terra compactada. Es redissenya la placeta central amb llambordins i amb pèrgoles i jardineria es creen dues zones d’ombra. En aquesta zona està prevista també l’obertura d’un nou portal amb accés des del carrer de la riera.

– Remodelació del vial Sant Silvestre: Substitució de la pavimentació amb graveta per una composició de pedres en format emmacat.

– Dues zones verdes: Pavimentació amb llambordins de pedra calcària.

– Plaça Ramon Llull: Reorganització dels parterres per tal d’alliberar un major espai central que el faci més apte per a actes a l’aire lliure. Incorporació de bancs i pèrgoles al voltant per generar espais d’ombra. I se substituirà la rampa existent per una de quatre trams per tal que s’adapti a normativa.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email