Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Nova instrucció municipal per alliberar Palma de les bosses de plàstic

La Junta de Govern ha aprovat una instrucció de servei que marca la prohibició de l’Ajuntament a adquirir bosses de plàstic d’un sol ús

També s’ha donat el vistiplau a la petició d’Autoritat Portuària de destinar dues parcel·les del Contramoll a espai lliure

20170703 bosses de plàstic

Palma, 10 de gener de 2018.- La Junta de Govern ha aprovat una instrucció de servei per alliberar de l’ús de bosses de plàstic a totes les àrees municipals, organismes autònoms i ens instrumentals de l’Ajuntament de Palma. La instrucció entrarà en vigor demà i no permet l’adquisició de bosses de plàstic d’un sol ús destinades a distribució i ús intern generades o necessàries per la pròpia activitat municipal. Com a alternativa, s’empraran bosses comercials de material biodegradable, de tela, de paper, de ràfia o de qualsevol altre material diferent al plàstic d’un sol ús.

La regidora d’Ecologia, Agricultura i Medi Ambient, Neus Truyol, ha remarcat la importància com a institució de “donar exemple”. “Una bossa de plàstic d’un sol ús s’empra uns 12 minuts i tarda en degradar-se entre 150 i 500 anys”, ha dit Truyol. D’altra banda, la regidora ha remarcat “la bona acceptació de la campanya ‘Desembossa’t del plàstic’ que s’ha desenvolupat el novembre i el desembre i que el gener es tornarà a activar”. S’han fet visites a comerciants, s’han repartit uns 4.500 fulletons i més de 1.000 cartells a més d’habilitar taules informatives. “Hem detectat que entre els comerços que no distribueixen bosses d’un sol ús predominen a les zones turístiques aquells que trien bosses de tela i cartró”.

Així mateix, la Junta de Govern ha donat la seva conformitat a la petició de l’Autoritat Portuària de Balears d’enderrocar dos edificis situats al Contramoll Mollet, números 2-4 i 6-6A, i dedicar les parcel·les resultats a espai lliure d’edificació per la millora que suposarà l’obertura visual de la ciutat cap a la mar per la millora que suposarà l’obertura visual de la ciutat cap a la mar.

Aquesta actuació permetrà eliminar barreres i obrir la ciutat a la mar perquè no s’hi podrà edificar cap construcció. Actualment, segons el Pla Especial del Port aquestes parcel·les s’haurien de destinar a ús global d’Edificis. Acollien vivendes, oficines i magatzems, entre d’altres. Ara, s’haurà de dur a terme una modificació puntual del pla per incorporar al planejament el canvi, que l’Ajuntament tramitarà en el marc de les seves competències prèvia presentació de la proposta per part de l’Autoritat Portuària.

La Junta de Govern també ha mostrat la seva conformitat en assumir la futura reubicació en l’àmbit del port de l’edificabilitat que es perdrà a les parcel·les, sempre amb garantia d’una bona integració ambiental i paisatgística i mitjançant la corresponent modificació del vigent Pla Especial del Port. La parcel·la que correspon als números 2-4 té una edificabilitat màxima permesa de 6.390 metres cúbics i l’altra, 2.820 metres cúbics.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email