Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

57 nous habitatges públics al Molinar

Es tracta d’un projecte impulsat per l’Ibavi que garanteix habitatge digne, dirigit als col·lectius de gent gran i joves

molinar cuba

Palma, 11 de gener de 2018.- Avui s’ha presentat el projecte arquitectònic per construir 57 habitatges en un solar del carrer de Cuba, a la barriada del Molinar de Palma. Aquests pisos estan prevists inicialment per a persones grans i l’Ibavi preveu destinar-ne una part a joves que estiguin cursant estudis relacionats amb la tercera edat o tenguin interès a cuidar persones grans. D’aquesta manera, es pretén fomentar la convivència intergeneracional. A l’acte hi han assistit la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol; el batle de Palma, Antoni Noguera;  el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; el regidor d’Urbanisme, Jose Hila, i l’arquitecte, Javier de las Heras.

Aquesta promoció demostra una nova manera d’entendre l’habitatge social que implica una visió molt humana de com hem de construir la ciutat. Així ho ha destacat Noguera quan ha insistit que “hem tornat a situar les persones al primer pla de la política”. Per la seva banda, Pons ha subratllat que el Pla d’Habitatge és una política “a llarg termini, que demana continuïtat i un esforç inversor molt important”.

Es tracta de 51 habitatges de 40 metres quadrats i un dormitori, i de 6 habitatges de 50 metres quadrats i dos dormitoris. A la planta baixa, s’hi habilitaran zones comunes, com per exemple un menjador, un servei de fisioteràpia o una sala multiusos. El termini d’execució de les obres és de 21 mesos i està previst que puguin començar el proper mes de juny. De fet, la llicència municipal ja es va sol·licitar el passat 1 de desembre.

140 pisos nous a Palma

Les noves promocions previstes pel Govern a Palma suposaran la construcció de 140 habitatges i, per tant, l’augment d’un 13 per cent del parc d’habitatge públic a la capital de les Illes. Es tracta de 7 promocions, 2 de les quals es duran a terme en solars propietat de l’Ibavi: la que s’ha presentat avui i una altra de 5 habitatges al carrer de Regal, que es començarà a construir d’aquí a poc. Les altres 5 promocions seran en solars cedits per l’Ajuntament de Palma. Totes es començaran a construir enguany i suposaran una inversió de 17,2 milions d’euros.

Pla d’Habitatge

El Pla d’Habitatge de les Illes Balears 2017-2020 preveu la construcció de 511 pisos de protecció oficial, amb una inversió de més de 50 milions d’euros. Això suposarà incrementar un 30 per cent el parc actual d’habitatge social, que és de devers 1.800 pisos a totes les Illes.

A més, el Pla preveu altres mesures per augmentar el nombre d’habitatges socials: d’una banda, el programa per rehabilitar habitatges privats a canvi que els propietaris els cedeixin temporalment a l’Ibavi per llogar; de l’altra, la cessió obligatòria d’habitatges per part de grans tenidors que faci més de dos anys que estiguin desocupats, per destinar-los a lloguer social. Aquesta és una mesura que s’ha d’incloure en la futura Llei de l’habitatge.

L’objectiu és incorporar una mitjana de 200 habitatges cada any.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email