Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Oficina Antidesnonaments ha aturat 943 desnonaments des de 2015

Des de la seva inauguració, s’han tramitat 1.918 expedients dels quals encara resten oberts 425

Pel que fa als desnonaments amb data de llançament, s’han aturat gairebé el 70 per cent dels casos

Antoni Noguera i Marga Cladera

Palma, 16 de gener de 2018.- L’Oficina Antidesnonaments ha aturat 943 desnonaments des de la seva posada en funcionament. Des de la seva inauguració, s’han obert tramitat 1.918 expedients dels quals encara resten oberts 425. Pel que fa als desnonaments amb data de llançament, s’han aturat gairebé el 70 per cent dels casos.

El batle de Palma, Antoni Noguera, abans regidora de Model de Ciutat, Uranisme i Habitatge Digne, ha insistit que “si la política ha de solucionar els problemes de la gent, l’Oficina Antidesnonaments n’és el millor exemple”. Per la seva banda, la directora de l’oficina, Margalida Cladera, ha destacat que en els casos en què no s’ha pogut aturar el desnonament, “s’han cercar alternatives per a les famílies, ningú ha quedat al carrer”.

L’Oficina Antidesnonaments duu a terme diferents mediacions. Així, fa d’intermediària amb els llançaments programats i, a més, col·labora amb les entitats bancàries a través del Codi de Bones Pràctiques, la mediació directa per trobar una solució, la condonació del deute o la concessió per part del banc d’un lloguer social.

Hi ha hagut un augment considerable en la mediació directa amb les entitats bancàries, les condonacions dels deutes per  i els lloguers socials atorgats pels bancs a petició de l’oficina. Durant 2017, l’Oficina ha gestionat ajudes per valor de 59.088 euros procedents de la línea de subvencions de Benestar Social. que s’han destinat de forma majoritària a abonar rebuts pendents de lloguer (42.525 euros) i entrades per a nous lloguers (9.742 euros).

Pel que fa als desnonaments amb data de llançament, l’efectivitat és molt elevada. Dels 558 expedients de lloguer se n’han aturat 400, xifra que suposa un 72 per cent. Pel que fa als hipotecaris, dels 155 se n’han aturat/aplaçat 121, un 77 per cent.

La majoria de les persones que han emprat l’Oficina Antidesnonaments són parelles amb fills (37%), mares/pares amb fills/es (23%) i persones soles (17%). Per últim, la procedència per barris de les famílies que acudeixen a l’oficina: Son Gotleu, Pere Garau, Foners i La Soledat Nord són els barris on es donen més casos.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email