Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cort impulsa l’estratègia per afrontar el consum d’alcohol de menors i joves

Mercè Borràs: “El resultat ens permetrà implementar metodologies innovadores i propostes per a futurs plans de prevenció”

L’ajuntament s’adhereix a la declaració institucional del Govern de l’any 2018 com a Any Josep Maria Llompart, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort

20170920_junta govern

Palma, 17 de gener de 2018.- La Junta de Govern ha aprovat avui el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Palma i l’entitat IREFREA per dur a terme l’estratègia conjunta per afrontar el consum d’alcohol de menors i joves de Palma. Es tracta d’un projecte de l’Institut Europeu d’Estudis de Prevenció, dins d’un programa europeu que també s’està implementant a ciutats europees de set països, com Rotherdam, Estocolm i Praga.

El programa és un projecte pilot innovador en prevenció comunitària de l’alcohol per fer front al consum dels menors activant estratègies múltiples des de diferents sectors municipals. La regidora de Benestar Social, Mercè Borras, ha explicat que aquest programa, encaixa amb els objectius estratègics de l’àrea de Benestar Social, de prevenció de consum entre joves i en desenvolupament del Pla Municipal de Drogues. La cloenda d’aquest programa europeu es durà a terme el 2019 a Palma, i totes les ciutats participants hi intercanviaran experiències.

Així mateix, ha anunciat el compromís de creació d’una comissió política i tècnica, integrada per les àrees de Benestar Social, Policia, Participació, Igualtat, Salut i Comerç, i coordinada per IREFREA.

L’Institut Europeu d’Estudis de Prevenció manifestava en el seu diagnòstic previ que el consum de l’alcohol entre els menors té una baixa percepció social. Per aquest motiu es troben dificultats per a situar aquesta problemàtica en el debat social i polític. En aquesta línia, els tècnics proposen el desenvolupament d’una pedagogia social que posi en qüestió el model vigent, i que cada sector assumeixi la seva responsabilitat,  des dels pares i mares, passant per l’administració i la pròpia indústria productora i comercial.

“El resultat de l’experiència permetrà a l’Ajuntament de Palma contribuir i implementar metodologies innovadores i propostes per a futurs plans de prevenció” ha assegurat Borràs.

A Palma, ja s’ha arribat a quasi 500  joves que participen a “botellots” propers a  zones d’oci consumint begudes alcohòliques. El 16,5% dels entrevistats eren menors d’edat, 53,6% eren homes i el 46,4% dones.

Any Jose Maria Llompart

La Junta de Govern també ha acordat l’adhesió municipal a la declaració institucional del Govern de les Illes Balears de l’any 2018 com a Any Josep Maria Llompart, amb motiu del 25è aniversari de la seva mort. L’equip de govern ha volgut destacar la figura de Llompart com a poeta i activista cultural, amb una gran trajectòria cívica i professional, que va rebre els més prestigiosos guardons de les lletres catalanes, i que és, a més, Premi Ciutat de Palma i Fill Il·lustre de la ciutat.

Nomenaments

Per altra banda, la Junta de Govern ha acceptat la renúncia de Francisco Ducrós Salvà com a coordinador general de Turisme, Comerç i Treball, que serà nomenat gerent de Palau de Congressos S.A. pel Consell d’Administració de la societat.

Li substituirà com a coordinadora general Josefa Peláez, fins ara directora general. El nou director general de Comerç serà Sergio Gómez.

Aquesta reestructuració, motivada per la mort de qui va ser gerent de Palau de Congressos SA, no implica la creació de cap nou càrrec directiu.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email