Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament llança la campanya “Cuidar-se de Palma no té preu” per combatre el vandalisme al mobiliari urbà

Des d’avui s’instal·laran etiquetes al mobiliari amb el preu de senyals, contenidors, pals de parada, suports de bicicleta, bancs i arbres

Noguera: “Volem generar una autoestima per la ciutat continuant amb la campanya el nostre compromís i incentivar el sentiment d’orgull per la ciutat”

WhatsApp Image 2018-01-19 at 10.24.42

Palma, 19 de gener de 2018.-L’Ajuntament de Palma llança des d’avui la campanya “Cuidar-se de Palma no té preu” per combatre el vandalisme i el mal ús del mobiliari urbà.

El batle de Palma, Antoni Noguera, la portaveu adjunta del PSIB-PSOE Palma, Angélica Pastor, la portaveu de Podem Palma, Antònia Martín i els regidors e Mobilitat, Joan Ferrer, la tinent de batle d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol i el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, han explicat la necessitat d’impulsar aquest campanya.

Sota el lema “Cuidar-se de Palma no té preu” s’incideix en el fet que el fet que les destrosses per vandalisme o mal ús del mobiliari urbà les pagam entre tots els ciutadans. A més s’empren les etiquetes a Xarxes Socials #palmanotepreu #palmasomtots #elnostrecompromís. La campanya consisteix en etiquetes a elements del  mobiliari urbà de les zones més transitades de Palma que indiquen el preu de cada element: senyals (256,13 euros), suports de bicicleta (188, 94 euros), pals de parada (595, 17 euros), contenidors (700 euros), arbres (240 euros)  i bancs (300 euros), entre d’altres.

El batle, Antoni Noguera, ha explicat la necessitat d’aquesta campanya. “És una campanya de corresponsabilitat i d’amor per la ciutat; hi ha una minoria que genera un vandalisme i uns desperfectes i ho pagam entre totes i  tots”, ha dit. “Només en les darreres setmanes s’han cremat a Palma 20 contenidors i cada un val 700 euros; això significa una sangria important”, ha afegit.  “Palma no té preu; és una campanya molt visual, molt urbana i molt de carrer”.

WhatsApp Image 2018-01-19 at 10.24.45 (2)

Actes vandàlics

Ferrer ha destacat que a l’àrea de Mobilitat els elements que pateixen més el vandalisme són els senyals verticals que en molts casos es tomben provocant a més problemes d’accessibilitat. “Rebem avisos constantment d’aquesta problemàtica i també de pilons tombats i de semàfors”, ha dit.

Pastor ha indicat que des de Seguretat Ciutadana s’intenta esbrinar l’autoria dels incendis i ha recordat que el 2016 els Bombers de Palma varen efectuar 130 intervencions per incendis a contenidors i des del 26 de desembre s’han produït actes vandàlics a 25 contenidors. “Hi ha delictes contra el patrimoni i feim vigilància sobretot a parcs per evitar actes vandàlics. Les unitats de nit són les que actuen més”, ha detallat.

Romero ha explicat la importància de la campanya que s’engega ara. “Hem detectat molt de vandalisme als parcs, al mobiliari urbà, als bancs, a zones ajardinades i al sistema de reg”, ha dit. “És molt important aquesta campanya per ajudar a mantenir i conscienciar del cost que té mantenir les infraestructures”, ha dit i ha recordat que en aquests moments l’Ajuntament està invertint cinc milions d’euros cada any  en renovar l’enllumenat de Palma.

Truyol, per la seva banda, ha recordat que EMAYA ha invertit cinc milions d’euros en renovar els contenidors. “Per cambiar un contenidor que s’hagi cremat ens costa 700 euros”, ha dit i ha recordat que un altre problema per a la depuració de l’aigua són les tovalloletes del vàter. “Ens gastam casi mig milió d’euro cada any en sobrecostos per  depurar aquest tipus de residus; les bones pràctiques al carrer són importants però també a casa”, ha dit.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email