Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Constituït el Consell Municipal de la Infància

La sala de plens s’omple de nins i nines en el primer Consell de Palma com a ciutat amiga de la infància i l’adolescència

Antoni Noguera: “Feim una passa important per aquest Ajuntament perquè els infants participin en la presa de decisions”

dav

Palma, 23 de gener de 2018.-La sala de plens s’ha omplert avui horabaixa de nins, nines i adolescents procedents de diferents centres educatius de Palma per a celebrar el primer Consell de Palma com a ciutat amiga de la infància i l’adolescència.

El batle de Palma, Antoni Noguera, els ha donat la benvinguda i ha recordat que l’acte d’avui “és una passa important per a l’Ajuntament, ja que a partir d’ara els infants participaran en la presa de decicions”, ha dit. Durant la sessió d’avui s’ha presentat el Consell i s’ha celebrat la primera sessió participativa amb els alumnes.

El Consell de Palma com a ciutat de la infància i adolescència ha comptat amb la presència de la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll, la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, representants de diferents partits polítics amb representació municipal (PP, PSIB-PSOE, Més, Podemos i Ciutadans) i tècnics i representants de diferents àrees de l’Ajuntament com Igualtat i Drets Cívics, Participació Ciutadana, Educació i Esports i Benestar i Drets Socials.

A la constitució del Consell de Palma com a ciutat Amiga de la infància i l’adolescència han participat alumnes dels centres IES Emili Darder, Montesión, CP Aina Moll, CP Son Canals, IES Arxiduc, IES Antoni Maura i també membres de les següents entitats i associacions: Llars del Temple, Club Esplai Jovent, Escoltes de Mallorca, Circulo Materno, Estrellas y Duendes, Creu Roja Joventut, Fundació Reial Mallorca, Projecte Naüm, Espiral.

El Consell ha comptat amb la presència de Mercedes del Pozo, presidenta d’Unicef Comitè Balears; la tècnica de Polítiques de la Infància i Cooperació, Patricia Gresses i les regidores d’Educació d’Inca, Alice Weber, de Manacor, Helendina Perelló i de Calvià, Cristina Gamundí.

Els protagonistes d’avui  han estat els nins, nines i adolescents, que de manera participativa han aportat les seves reflexions sobre Palma. D’aquesta manera les propostes i idees que avui han plantejat es poden incorporar als plans d’actuació de Palma i millorar el seu entorn.

La creació del Consell d’avui és a més una passa necessària per aconseguir el Segell de Reconeixement per a Palma com a Ciutat Amiga de la Infància de UNICEF. Cal recordar que al Ple Ordinari de l’Ajuntament celebrat el passat 21 de desembre de 2017 s’aprovà sol·licitar a UNICEF iniciar els tràmits per obtenir el Segell de Reconeixement Ciutat Amiga de la Infància.

El Programa “Ciutats amigues de la infància”, liderat per UNICEF Comitè Espanyol, té com a objectiu general promoure l’aplicació de la Convenció sobre els drets del nin (ONU, 1989), de la qual el nostre país és signatari, en l’àmbit dels governs locals.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email