Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Impuls a la prevenció del consum d’alcohol entre els menors

Mercè Borràs “La prevenció del consum de l’alcohol entre els joves ha d’ésser una estratègia coordinada i amb una intervenció comunitària”

El conveni estipula que IREFREA elaborarà un diagnòstic de la situació a Palma i s’executarà un Pla pilot d’accions preventives

20180129_ConveniBenestar Palma,  29 de gener.- Impulsam la prevenció del consum de l’alcohol entre els joves menors d’edat. La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha signat avui un conveni de col·laboració amb IREFREA (Insititut Europeu d’Estudis de Prevenció), per establir una col·laboració conjunta en la prevenció del consum d’alcohol de menors. IREFREA elaborarà ara un diagnòstic de la situació del consum d’alcohol entre els joves a la ciutat de Palma i, a partir d’aquesta feina, s’executarà un Pla pilot d’accions preventives. IREFREA coordinarà la seva actuació amb una comissió municipal amb diferents àrees implicades.

El passat mes de desembre es presentà a Praga el programa de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Institut, amb les tècniques responsables del projecte de l’Institut Europeu d’Estudis de Prevenció, Maria Àngels Duch i Montse Juan. Aquest projecte forma part d’un programa europeu que també s’està implementat a altres ciutats europees (Rotterdam, Estocolm i Praga).

El programa descriu una activitat nova i innovadora en prevenció comunitària de l’alcohol. Es tracta de fer front al consum dels menors activant estratègies múltiples des de diferents sectors municipals. La voluntat de l’Ajuntament amb aquest conveni és incorporar la prevenció del consum de l’alcohol entre els menors a l’agenda social i política. En aquest sentit, Borràs recorda que “la prevenció del consum de l’alcohol entre els joves ha de ser una estratègia coordinada i amb una intervenció comunitària”.

El projecte implementat a Palma ja ha arribat a 481 joves que participaven a botellots propers a zones d’oci consumint begudes alcohòliques o que estaven amb qui ho feia. El 16,5% dels entrevistats eren menors d’edat, el 53,6% eren homes i el 46,4% dones.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email