Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’EMT renova la flota d’autobusos per construir una Palma MÉS sostenible

Millorarà el servei amb MÉS freqüències i MÉS accessibilitat

Noguera: “L’aposta pel transport públic, la bicicleta i la mobilitat sostenible és una de les fites més importants de la legislatura”

20180129_EMT Palma, 29 de gener de 2018.- Palma tendrà un transport públic amb MÉS freqüències, MÉS accessibilitat i comoditat per als usuaris i MÉS sostenibilitat. Tot amb l’objectiu de construir una Palma més moderna i més europea. El batle de Palma, Antoni Noguera ha anunciat l’inici del procés per a l’adquisició de 95 busos nous de l’EMT per un valor de 30 milions d’euros. Aquesta primera fase, finançada pel Banc Europeu d’Inversions (BEI), suposarà la renovació de la meitat de les unitats que integren la flota del servei públic de transport municipal. Els vehicles nous, impulsats a gas natural, permetran reduir de manera considerable l’emissió de gasos i partícules contaminants a l’atmosfera.

Antoni Noguera ha assenyalat que “un dels paràmetres que defineixen les ciutats modernes, europees i amb valors és la mobilitat sostenible; la inversió en la promoció del transport públic i de la bicicleta ha estat una de les fites més importants d’aquesta legislatura a la nostra ciutat”. Noguera ha destacat també “la gran feina que s’ha fet des de l’EMT per incrementar la gratuïtat del bus fins als menors de 14 anys i la implantació de les rutes nocturnes el cap de setmana”.

El consell d’administració de l’Empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) aprovarà demà els plecs de condicions administratives i tècniques que permetran iniciar la renovació de la flota de l’EMT. Les ofertes es podran presentar fins a finals de març i la previsió és que el contracte es pugui adjudicar a finals d’abril. D’aquesta manera, els primers busos arribaran a finals de 2018. L’operació de renovació de flota compta amb el finançament de 30 milions d’euros del BEI.

La renovació total de la flota de busos de l’EMT que inicia l’Ajuntament era un dels principals compromisos del programa de govern municipal. L’actual flota és en gran part obsoleta i té uns costos de manteniment elevats. L’esforç econòmic que fa l’Ajuntament permetrà millorar el servei i incrementar les freqüències, així com reduir a la meitat la despesa de manteniment.

La flota de l’EMT es compon de 177 autobusos, dels quals 95 (el 53%) tenen entre 15 i 17 anys. La primera fase permetrà renovar aquests 95 busos, els més antics, dels quals vuitanta-un són de 12 metres i 14 articulats de 18 metres.

Els nous busos seran de gas natural, un fet que permetrà reduir l’emissió de gasos i partícules contaminants a l’atmosfera. L’operació permetrà gaudir d’una flota renovada i adaptada a les necessitats dels usuaris, amb rampes d’accés per a persones amb mobilitat reduïda i nombroses prestacions a l’interior del bus, en la conducció i la refrigeració; tot plegat a partir de l’ús d’energies netes i amb criteris de sostenibilitat.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email