Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma impulsa la Innovació per a una ciutat més moderna i eficient

Noguera: “Quan parlam d’smart City volem que la innovació faci que la gent visqui millor amb la mobilitat sostenible i amb noves centralitats econòmiques com el Nou Llevant teixit dins la Façana Marítima”

Palma forma part de la Red de Ciudades Inteligentes (RECI) que promou que diferents ciutats comparteixin projectes innovadors

20180129_SmartCity Palma, 29 de gener.- Palma està fent feina per impulsar la Innovació com a base d’un canvi de model cap a una economia basada en la creativitat i en la sostenibilitat. El batle de Palma, Antoni Noguera ha explicat avui els projectes en matèria d’Innovació que s’estan desenvolupant a Palma amb motiu de la visita a la ciutat de la caravana per a la Red de Ciudades Inteligentes (RECI). La caravana volia comprovar de primera mà en quin punt de desenvolupament estan els projectes que tenen a veure amb l’Smart City.

Noguera ha explicat que des de 2012, quan Palma començà aquesta estratègia, la ciutat té dues qüestions fonamentals: la mobilitat sostenible (aposta per la bicicleta i els busos) i el Pla Litoral de Ponent, que ja planteja aquests paràmetres de mobilitat moderna perquè Palma sigui més saludable i eficient. En segon lloc el batle ha recordat que el gran repte de la ciutat és el projecte de Nou Llevant, que vol convertir aquesta zona de Palma en el “sillicon valley a la mediterrània”, emmarcat dins el projecte Ramon Llull 20-30. “A Palma hi ha una dispersió important entre el lloc on fem feina i el lloc on vivim. El Pla General ha de teixir molt millor els eixos cívics i, a la vegada, tenim un barri d’oportunitat que és el Nou Llevant, que s’ha de convertir en una nova centralitat econòmica i és un dels reptes de la ciutat”, ha dit. “Quan parlam d’smart City volem que la innovació faci que la gent visqui millor amb la mobilitat sostenible i amb noves centralitats econòmiques com el Nou Llevant teixit dins la Façana Marítima”, ha afegit.

Mi Ciudad Inteligente ha visitat ja 63 ciutats de l’estat. L’objectiu d’aquest projecte és teixir una xarxa àgil per analitzar i difondre projectes: analitzar que s’està fent a Palma, veure què funciona, extrapolar-ho a altres ciutats i replicar projectes d’altres ciutats cap aquí. La caravana considera Palma una ciutat pionera com a smart destination. Durant aquests dies analitzaran com han evolucionat diferents projectes.

La caravana ha començat avui a la plaça de Cort amb la visita de diferents vehicles elèctrics que ja estan emprant àrees municipals com l’Institut Municipal de l’Esport, EMAYA, Mobilitat i altres. La ruta ha continuat al Born, per comprovar el punt de connexió wi-fi gratuït, i ha visitat al punt de recàrrega elèctrica ubicat a l’aparcament públic d’Antoni Maura. Així mateix, ha visitat diferents indrets del barri d’El Terreno afectats pel Pla Litoral Ponent.

Alguns dels projectes de Palma són el certificat d’“Smart destination”, l’smart wi-fi de Palma -que té com objectiu crear 500 punts d’accés el 2020 i al qual podran connectar-se 10.000 usuaris únics-, la substitució de lluminàries per llums led o el projecte de Pressupostos Participatius. Aquesta legislatura també s’ha fet accessible la cartografia municipal des de la web municipal, EMAYA ha apostat per un sistema de recollida selectiva al centre basat en la participació i amb vehicles elèctrics que minven molèsties i renous i l’Institut Municpal de l’Esport també ha apostat per sistemes d’energies renovables i per renovar flotes de vehicles elèctrics.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email