Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma presenta candidatura al festival Various Voices per donar visibilitat al col·lectiu LGTBI

Antoni Noguera: “Palma ha de donar suport a aquesta combinació de cultura, responsabilitat social i igualtat que fa el Gay Me’ns Chorus. La visibilització del col·lectiu LGTBI a traves de la cultura que estan fent no té preu”

La Gay Men’s Chorus viatjarà a Munich el mes de maig per defensar la candidatura de Palma al certamen que es celebrarà del 20 al 24 d’abril del 2022

20180205_VoicesPalma, 5 de febrer de 2018.- Construïm una ciutat més lliure, més oberta a la Cultura i on el col·lectiu LGTBI sigui més visible. El batle de Palma, Antoni Noguera, la directora general de Cultural del Govern, Joana Català, i el director del Mallorca Gay Men’s Chorus, Joan Lainez, han explicat que Palma presentarà la seva candidatura com a ciutat per acollir el festival Various Voices.

El Various Voices és un festival de cors gais que segueix el camí obert a altres països per donar a conèixer la riquesa cultural de cada país i per treballar cap a la normalització i la inclusió social del col·lectiu LGTBI. El certamen, que està promogut per la federació coral Europea “Legato Choirs”, es celebra a Europa cada 4 anys. La federació engloba 128 corals de 21 països amb uns 4.500 cantaires. El certamen es celebrarà del 20 al 24 d’abril del 2022. L’objectiu de la iniciativa és promoure Ciutat com a eix cultural, social i integrador

El Gay Me’ns Chorus viatjarà enguany a Munich -on actuarà davant de 4.000 persones- per defensar la candidatura de Palma. Dia 14 de maig es coneixerà el resultat. “Per nosaltres anar a Munich és un esforç molt gran però tenim la sort de tenir el suport de tots els partits polítics de l’Ajuntament, i això és importantíssim per a la visibilització del col·lectiu LGTBI”, ha dit Laínez, que ha explicat que la ciutat té “molts de punts” per guanyar. “Palma és una gran ciutat, no només basada en el turisme, sinó també amb cultura, transport públic, espais públics i, sobretot, per les grans qualitats que té la nostra illa”, ha dit. “S’organitzaran activitats i excursions perquè prop de 10.000 persones puguin conèixer millor la nostra illa”, ha explicat. Laínez, que també ha destacat el fet que és la primera vegada que una ciutat de l’Estat es presenta a aquest festival.

Noguera, per la seva banda, ha posat en valor la tasca de la Gay Men’s Chorus. “Ha fet un exercici de responsabilitat social, d’igualtat, i tot això combinat amb la cultura. Aquesta ciutat ha de donar suport a aquesta combinació perquè la visibilització que ha fet del col·lectiu LGTBI a través de la cultura no té preu”, ha dit. “La ciutat vol acollir aquest festival, perquè volem que Palma sigui una ciutat més lliure, més visible i més LGTBI”, ha dit.

Català, per la seva banda, ha destacat que Palma aposti per la cultura. “Des del Govern consideram que la participació a aquest festival que es celebra cada quatre anys és un símbol d’orgull i ja demostra la implicació del col·lectiu”, ha dit.

En cas de ser elegida Palma, el Palau de Congressos, el Palma Arena i els patis de Ciutat acollirien els diferents actes. El concert més important del festival es celebraria al Palma Arena, amb la Jove Orquestra de les Illes Balears, més de 300 coristes i l’estrena d’una obra escrita per Antoni Mairata. Palma competeix amb Bolonya, Brussel·les i Reykjavík.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email