Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Primera fase del nou pla de neteja per Palma

EMAYA posa en marxa avui el nou pla a les barriades de l’eixample, on cada dia es realitzarà algun tractament de neteja a cada carrer i es netejarà amb aigua cada mes

Neus Truyol: “Avui culmina un procés de planificació i inversions en maquinària de neteja per poder donar una resposta a una de les principals necessitats de la nostra ciutat”

Antoni Noguera: “Aquesta legislatura suposa un punt d’inflexió en la neteja i la recollida dels residus a Palma, ara ens equiparam amb les principals ciutats europees”

mde

Palma, 5 de febrer de 2018.- Avui a les 6:30 h del matí, el batle de Palma Antoni Noguera i la presidenta d’EMAYA, Neus Truyol, han donat el sus a la posada en marxa de la primera fase del nou pla de neteja de Palma.

Aquest matí han sortit a fer feina 9 de les 21 noves agranadores i 5 dels 10 nous vehicles polivalents per començar la seva tasca a la zona on es posa en marxa aquesta primera fase del nou pla de neteja, tota l’àrea de Palma compresa entre les avingudes i la via de cintura.

Concretament el nou sistema de neteja es comença a aplicar a les següents barriades: Marquès de Fontsanta, Pere Garau, Foners, Hostalets, Son Fortesa Sud, Son Gotleu, Can Capes, Son Canals, la Soledat, Nou Llevant, Cas Capiscol, Camp Redó, Bons Aires, Plaça de  Toros, Son Oliva, Amanecer, Arxiduc, l’Olivera, Son Armadans, Son Espanyolet, Son Dureta, Santa Catalina, el Jonquet, Son Cotoner, Son Dameto, Camp den Serralta, el Fortí i la Teulera.

D’aquesta manera, EMAYA ha modificat la zonificació de les àrees de neteja de Palma, aplicant a partir d’ara criteris de pressió humana, segons la densitat de població i ús de la ciutat. És per això que les principals millores de neteja s’aplicaran a tota la zona de l’eixample, densament poblat i cada vegada a més activitats. Aplicant criteris de pressió humana, també rebran el mateix tractament de neteja les barriades de la zona de Son Rapinya, la Vileta, Son Roca, Son Ximelis i del Rafal Nou, Vell i Vivero. Posteriorment, a partir del mes d’abril, començarà també el nou pla de neteja a la perifèria de la ciutat.

Segons la programació del nou pla, es començarà a fer feina a partir d’avui a les barriades de Llevant (la Soledat, Nou Llevant, Foners) i s’anirà avançant progressivament cap a l’eixample nord i ponent.

Les actuacions que s’hi realitzaran en tota aquesta àmplia zona consistiran en:

  • Tractament diari a tots els carrers, que pot variar segons les circumstàncies i necessitats entre l’agranat manual o amb maquina en funció de la tipologia del carrer, buidat de papereres, etc.
  • Neteja amb aigua programada cada mes a tots els carrers, amb agranadores dotades de mànega per aplicar aigua, aspiració i acompanyades d’un peó amb bufadora elèctrica. Els equips de neteja amb aigua estan, per tant, formats per tres persones.
  • Aquest nou sistema de neteja permet incrementar el rendiment, de 2.000 m a 4-6.000 m diaris per a cada màquina i equip. A més, aquest sistema combina diferents tractaments de neteja: l’aplicació d’aigua, la bufadora i l’agranadora amb aspiració
  • A partir de primavera – estiu es reforça la neteja també amb camions cisterna, que aplicaran aigua el vespre per netejar de forma més intensiva les zones de major ús, segons necessitat.
  • Actuació dels vehicles polivalents, per a la recollida de residus de la via pública, urgències, retirada d’herbes, etc.

Així mateix, també comencen avui vespre a fer feina a tota la ciutat els 20 nous vehicles auxiliars de recollida de residus, que acompanyaran els camions de buidatge de contenidors, per tal de recollir els residus que desborden els contenidors, retirar els petits residus voluminosos abandonats a la via pública fora de l’horari indicat i deixar neta l’àrea dels contenidors.

Per tal de posar en marxa aquest nou pla de neteja, EMAYA disposa de nous recursos, tant pel que fa a la maquinària com al personal.

S’han incorporat durant les darreres setmanes 21 noves agranadores mixtes, dotades amb equip de neteja amb aigua i d’aspiració. Tenen capacitat de 1.200 litres d’aigua. Després de realitzar tots els tràmits de recepció, matriculació i formació dels treballadors, s’han incorporat al servei des d’avui.

Així mateix, s’incorporen avui als serveis els esmentats 10 vehicles polivalents i 20 camions auxiliars de recollida. Durant les properes setmanes s’incorporaran 6 camions cisterna i 11 furgonetes amb equip d’aigua a pressió.

D’aquesta manera, EMAYA multiplicarà per 4 el total de vehicles amb capacitat de netejar amb aigua, que passaran de 12 operatius a 48.

dav

La inversió total en nova maquinària i vehicles de neteja és de 5 milions d’euros.

Per altra banda, el nou pla de neteja suposa un increment de personal, en un inici 14 persones, que s’ampliaran a partir de la temporada turística.

A la presentació del nou pla, Neus Truyol, presidenta d’EMAYA, ha destacat que avui era un dia important per a la ciutat, culmina tot un procés de planificació, gestió i adquisició de nova maquinària, per tal de donar resposta a una de les necessitat més demandades per la ciutadania de Palma, la millora de la neteja. “Amb el nou pla milloram de forma significativa la qualitat de la neteja a tots els barris, als barris de l’eixample, cada dia hi haurà algun servei de neteja, a carrers on abans hi havia servei cada 2-4 dies; igualment incrementam la neteja amb aigua, de forma programada i regular, a carrers on fins hi tot feia anys que no es netejava amb aigua”. “Els recursos disponibles fins ara eren totalment insuficients per donar un bon servei; per exemple ara multiplicam per 4 la quantitat de vehicles per fer net amb aigua”

Per part seva, Antoni Noguera, batle de Palma, ha destacat que “aquesta legislatura suposa un punt d’inflexió en la neteja i la recollida dels residus a Palma, ara ens equiparam amb les principals ciutats europees”; “EMAYA ha fet una gran inversió per millorar els serveis que dona a la ciutadania”.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email