Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

En marxa el projecte del bosc urbà del Canòdrom

La previsió és que les obres, que estan pressupostades en 1.175.459 euros, puguin començar a principis de l’estiu

Bosc_Imatges_2

Palma, 7 de febrer de 2018.- La Junta de Govern ha aprovat avui l’inici de la licitació de les obres del Canòdrom, el que significa que ha donat el  el vistiplau a l’inici de l’expedient de contractació i a l’obertura del procediment d’adjudicació del contracte d’obres de reordenació del canòdrom per destinar-lo a parc urbà. Aquest projecte permetrà transformar un espai abandonat en una nova oportunitat, que permetrà seguir el camí de fer Palma una ciutat més sostenible.

El pressupost destinat a les obres del Canòdrom és de 1.175.459,25 euros, que provenen de la Llei de Capitalitat. Les empreses tindran 26 dies per presentar ofertes un cop que es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears. Després, l’expedient es resoldrà i s’adjudicarà de forma definitiva en un període d’uns dos mesos. La previsió és que les obres puguin començar a principis d’estiu.

Actuacions

La parcel·la del Canòdrom té més de 16.102 metres quadrats en el qual es plantaran uns 290 arbres mediterranis (lledoners, pins i alzines) que permetran crear un gran bosc urbà a la zona, a més de plantar arbusts en un espai de 1.300 metres quadrats. El bosc urbà permetrà mitigar la temperatura a la zona i treballar per minvar la contaminació. L’àmbit serà 100 per cent permeable i es farà servir aigua regenerada per afavorir el creixement dels arbres.

També es dotarà d’il·luminació, reg i mobiliari urbà. S’establiran recorreguts perquè els vianants hi puguin passejar i estar, s’eliminaran les barreres arquitectòniques per fer un parc accessible a tothom i es millorarà la connexió amb els carrers dels voltants. Les actuacions que es preveu dur a terme són les següents:

  • Es recuperarà el ramal de l’antiga sèquia de la Font de la Vila que es troba a la zona.
  • Es rehabilitarà l’antiga entrada a la zona sud.
  • S’habilitarà l’accés des del carrer Carles I com a segon accés.
  • Es conservarà l’antic traçat de la pista del canòdrom per destinar-ho a passeig.

Son Banya

La Junta de Govern ha aprovat avui el projecte d’execució d’obres de demolició d’edificacions a son Banya per, arribat el moment, poder dur a terme el desallotjament del poblat. Afecta a 46 habitatges i recull des de l’esbucament fins al tractament de l’amiant. “La nostra intenció és que el 17 i 18 d’abril es pugui posar en marxa el desallotjament. D’aquesta manera, a la vegada que es faci el reallotjament es podrà procedir a tomar l’habitatge”, ha dit la regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs. El pressupost és de 495.756 euros.

Camp Redó

D’altra banda, la Junta de Govern ha donat el vistiplau al projecte per adequar 7 habitatges socials que pertanyen al Patronat Riba i que es troben al Camp Redó. L’any passat s’enllestiren 12 primers i ara es recuperaran els 7 darrers. Es tracta d’habitatges que tenen 2 i 3 dormitoris i que es destinaran a vivendes socials. Les obres que s’han d’executar consisteixen en la renovació completa dels acabats, les instal·lacions i les fusteries. El pressupost que s’hi destina és de gairebé 185.000 euros.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email