Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma s’omplirà de colors amb sa Rueta i sa Rua

Sa Rua repartirà diumenge 2.400 euros en premis per a les carrosses i comparses més elaborades, reivindicatives, originals i engrescadores

Des de les 10:30 i fins les 13 hores sa Rueta desplegarà al carrer unes 30 activitats com l’actuació de Maria Bimbolles, la martató de circ Bover i tallers diversos

El lliurament de premis de sa Rua es farà diumenge a la plaça Joan Carles I i estarà amenitzat l’actuació de pop-rock de Los Grillos

2018-02-07 PRESENTACIÓ RUA I RUETA

Palma, 7 de febrer de 2018.-El batle de Palma, Antoni Noguera i la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, han presentat avui el programa d’actes de sa Rua i sa Rueta que diumenge dia 11 de febrer omplirà els carrers i places del centre de Palma amb música, tallers, circ, jocs populars i espectacles per a tota la família.

Noguera, Frade i el gerent d’Eurocarnavales, Juan Parra, a més, han lliurat a Isabel Lima el premi per haver dissenyat el cartell de sa Rua, dotat amb 400 euros.

Frade ha destacat que “la previsió de pluja per diumenge és escassa, per tant esperam que es celebri sa Rua i sa Rueta amb total normalitat”,. “Sé que hi ha hagut molta preocupació però les previsions per diumenge són bones. En cas d’haver-ho de suspendre l’Ajuntament es plantejaria ajornar sa Rua i sa Rueta una setmana”, ha dit.

Per a la celebració de sa Rueta des de l’àrea de Participació Ciutadana s’han programat una trentena d’activitats que tindran lloc de les 10:30 i fins les 13:00 hores a La Rambla, carrer de la Riera, plaça Weyler, plaça del Mercat i carrer Unió, plaça del Rei Joan Carles I, passeig del Born i Avinguda Jaume III. Així, s’han programat tallers de màscares, titelles,  cercaviles, globoflèxia, canó de bombolles, una actuació de Maria Bimbolles, photocalls, la Marató del Circ Bover i molts altres.

La concentració de carrosses tindrà lloc a partir de les 16 hores al carrer Baró de Pinopar , avinguda Alemanya i avinguda Compte Sallent. L’accés a aquesta zona es farà des de la intersecció entre l’avinguda Joan March i el carrer Sant Miquel.

Enguany l’itinerari serà el següent: la Rambla (pel vial contrari a la circulació, números parells), carrer de la Riera, carrer Unió, plaça Joan Carles I, avinguda Jaume II.

En acabar sa Rua la plaça Joan Carles I acollirà l’entrega de premis amenitzada pel grup verbener Los Grillos.

2.400 euros de premis en metàl·lic

En total es repartiran 2.400 euros en premis a comparses i carrosses,  que es complementaran amb diferents obsequis com entrades als teatres municipals, abonaments de l’IME, aparcaments, públics, inscripcions a tallers de casals de barri o abonaments de l’EMT, entre d’altres.

Els premis distingiran les carrosses i comparses més elaborada, més reivindicativa, més original i més engrescadora. Les carrosses i comparses que desfilin amb vestuari de caire folklòric i/tradicional podran optar als premis en les categories de més reivindicatives i més engrescadores. No podran optar en les categories de més originals i/o elaborades atès que aquestes dues categories fan referència a les disfresses i no es considera oportú que el jurat hagi de valorar la vestimenta tradicional d’un país.

PREMIS PER A CARROSSES:

  • Carrossa més elaborada: Es valorarà la qualitat artística de la decoració, ambientació i animació de la mateixa així com incorporació de música en viu.

El premi consisteix en 400 € i 20 inscripcions gratuïtes a alguns dels tallers programats pel tercer trimestre als Casals de Barri.

  • Carrossa més reivindicativa: Es valorarà l’originalitat, creativitat, temàtica ambientada amb la notícia més fresca,etc.

El premi consisteix en 400 € i 10 packs pàrking+bus: 1 abonament mensual de 24 hores als aparcaments municipals del c. de Manacor o de Sa Riera i 1 abonament T20 amb targeta ciutadana per a 30 dies a qualsevol línia de l’EMT excepte Aeroport més 50 invitacions de l’autobús turístic.

  • Carrossa més original: Es tindrà en compte l’originalitat, humor, crítica, ironia, sàtira i qualitat artística de la carrossa.

El premi consisteix en 400 € i 20 entrades gratuïtes als teatres municipals.

  • Carrossa més engrescadora: Es tindrà en compte la carrossa més animada, amb més participants i que interactuï i animi més al públic.

El premi consisteix en 400 € i 10 bons 30 per a ús de les instal·lacions esportives de l’IME.

PREMIS PER A COMPARSES:

  • Comparsa més elaborada: Es valorarà la qualitat artística de les disfresses, ambientació i animació de la mateixa així com incorporació de música en viu

El premi consisteix en 200 € i 20 inscripcions gratuïtes a alguns dels tallers programats pel tercer trimestre als Casals de Barri.

  • Comparsa més reivindicativa: Es valorarà l’originalitat, creativitat, temàtica ambientada amb la notícia més fresca,etc.

El premi consisteix en 200 € i 10 packs pàrking+bus: 1 abonament mensual de 24 hores als aparcaments municipals del c. de Manacor o de Sa Riera i 1 abonament T20 amb targeta ciutadana per a 30 dies a qualsevol línia de l’EMT excepte Aeroport més 50 invitacions de l’autobús turístic.

  • Comparsa més original: Es tindrà en compte l’originalitat, humor, crítica, ironia, sàtira i qualitat artística de la carrossa.

El premi consisteix en 200 € i 20 entrades gratuïtes als teatres municipals.

  • Comparsa més engrescadora: Es tindrà en compte la comparsa més animada, amb més participants i que interactuï i animi més al públic.

El premi consisteix en 200 € i 10 bons 30 per a ús de les instal·lacions esportives de l’IME.

El premi consisteix en 200 € i 10 packs pàrking+bus: 1 abonament mensual de 24 hores als aparcaments municipals del c. de Manacor o de Sa Riera i 1 abonament T20 amb targeta ciutadana per a 30 dies a qualsevol línia de l’EMT excepte Aeroport més 50 invitacions de l’autobús turístic.

Inscripcions: les inscripcions continuen obertes fins les 13 h de divendres dia  9 de febrer a les oficines de Participació Ciutadana. Per a facilitar les inscripcions, s’ha creat un formulari que es pot descarregar a la web www.palma.cat

Pressupost: Sa Rua i sa Rueta d’enguany compten amb un pressupost de 48.470€

Jurat : per primera vegada sa Rua comptarà amb un jurat paritari integrat per:

  • Miquel Àngel Contreras, Assessor de districte Sant Jordi, Platja de Palma i Centre.
  • Júlia Montfort del Centre d’Estudis de l’Esplai i membre de la Comissió de festes.
  • Biel Frontera, de l’Escola de Música i Danses de Mallorca i membre de la Comissió de festes
  • Eva Frade Bravo, Regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial
  • Antoni Villalonga, assessor de Districte Nord.

WhatsApp Image 2018-02-06 at 14.13.15 WhatsApp Image 2018-02-06 at 14.14.08

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email