Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Defensam el Medi Ambient i la salut: EMAYA retira 42 tones d’amiant entre 2017 i 2018

L’amiant és un residu perillós i prohibit des de 2001, que pot causar problemes respiratoris si no és manipula adequadament i la seva retirada requereix d’un gestor autoritzat

La retirada d’amiant ha suposat per a EMAYA una despesa de 28.700 € entre 2017 i 2018

20180209_AmiantPalma, 9 de febrer de 2018.- Impulsam la recollida de residus d’amiant dels barris de Palma per eliminar un dels focus de contaminació més perillosos per al Medi Ambient i per a les persones. Entre 2017 i les primeres setmanes de 2018 EMAYA, encapçalada per Neus Truyol, ha retirat 42 tones de fibrociment amb amiant de sis solars municipals (el 2017 28 tones i el 2018 14 tones, la meitat que tot l’any passat).

Concretament el 2017 es varen retirar les abocades al passatge de sa Indioteria, prop de la Granja-Escola Jovent, al carrer Josep Antoni de Cabanyes, del Polígon de Can Valero, i al carrer Establidors del Carnatge. Aquestes primeres setmanes de 2018 s’han retirat all carrer Mar Jònica, a les Meravelles, al camí de Son Reus i a es Carnatge.

Es tracta d’un residus perillós i EMAYA ha requerit els serveis d’un gestor autoritzat. La retirada d’aquestes 42 tones d’amiant ha suposat per a l’empresa una despesa de 28.700 €.

El fibrociment és un material molt perillós, prohibit des de 2001, però que va ser molt utilitzat durant dècades per a la fabricació de canonades, teulades, cossiols, etc. La manipulació d’aquest material pot resultar una amenaça per a la salut, especialment pot ocasionar problemes respiratoris si no es prenen les mesures de prevenció adequades.

Actualment s’està retirant de molts llocs on es va utilitzar. Malauradament massa sovint moltes persones o empreses opten per abocar-lo o abandonar-lo a la via pública de forma il·legal. Els controladors mediambientals d’EMAYA realitzen inspeccions per localitzar aquests abocaments.

Aquestes actuacions irresponsables estan considerades infraccions greus segons l’Ordenança municipal de residus i neteja, i poden suposar multes entre 1.500 i 3.000 euros. A més a més, abocar amiant és un perill per al medi ambient i la salut i suposa una despesa pública que han d’assumir tots els ciutadans.

Per aquest motiu, EMAYA recorda a la ciutadania i les empreses que si s’han de desfer d’algun producte fabricat amb fibrociment han de contactar amb un gestor autoritzat per al tractament i recollida d’aquest residus.

 

 

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email