Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

La Xarxa Aigües Públiques de Mallorca es presenta a la Conselleria de Medi Ambient

Aquesta xarxa agrupa una vintena de municipis amb gestió pública de l’aigua, per coordinar estratègies, compartir experiències i recursos

Properament faran arribar a la Conselleria les seves aportacions conjuntes al Pla Hidrològic actualment en exposició pública

20180209_XarxaAigüesPúbliquesPalma, 9 de febrer de 2018.- La Xarxa Aigües Públiques de Mallorca, de la qual forma part EMAYA, s’ha presentat a la Conselleria de Medi Ambient, per donar a conèixer aquesta agrupació de municipis i els seus objectius. Representants dels ajuntaments de Manacor, Pollença, Banyalbufar, Palma i Calvià s’han reunit amb el Conseller de Medi Ambient Vicenç Vidal, la directora general de Recursos Hídrics Joana M Garau i el gerent d’ABAQUA, Antoni Garcías.

Aigües Públiques de Mallorca es va constituir el mes de març de 2017, està formada per una vintena de municipis que tenen una gestió municipal pública de l’aigua (Manacor, Inca, Palma, Artà, Banyalbufar, Calvià, Consell, Pollença, Sa Pobla, Valldemossa, Esporles, etc.). Des de llavors s’han realitzat trobades periòdiques i la Xarxa he esdevingut un lloc de trobada per intercanviar experiències i col·laboració tècnica. S’han constituït diversos grups de treballs sobre diverses qüestions:

  • Eficiència de les xarxes, comptadors i sectorització
  • Eficiència energètica i compra d’electricitat
  • Nova llei de Contractes del Sector Públic
  • Revisió del Pla Hidrològic
  • Convocatòries d’ajudes i subvencions
  • Problemàtica de les tovalloletes i altres residus

Des de fa mesos es treballa en aquests temes conjuntament. Ara s’ha donat la passa de fer una presentació pública davant altres entitats supramunicipals. Ja s’ha fet la primera presentació danvat la Conselleria de Medi Ambient, es reuniran representats de la Xarxa amb el president del Consell de Mallorca, i la setmana que ve amb la FELIB.

A la reunió els representats d’Aigües Públiques de Mallorca varen anunciar a la Conselleria de Medi Ambient que tenien previst fer arribar les aportacions conjuntes de tots els municipis al Pla Hidrològic actualment en exposició pública. També es va parlar de la seva aplicació i de l’agilització de tràmits relacionats amb l’abastiment urbà.

Una altra qüestió que es va plantejar va ser la possibilitat de poder presentar projectes conjunts relacionats amb els serveis públic de gestió de l’aigua per al seu finançament a càrrec de l’impost turístic. I entre les problemàtiques concretes es va abordar la problemàtica de la construcció de la depuradors del Port des Canonge.

 

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email