Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Apostam pel transport públic: Cort i Govern impulsen la integració tarifària

A mitjan 2018 es podrà emprar la targeta ciutadana al metro de la Universitat i a partir de 2019, la targeta intermodal es podrà utilitzar a l’EMT

Signatura conveni

Palma, 12 de febrer de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, han explicat avui la signatura d’un conveni –que s’ha formalitzat en el mateix acte- mitjançant el qual els busos de l’EMT es dotaran de nous equipaments tecnològics de sistema de venda i validació dels bitllets de bus, un sistemes que compartirà amb tren, metro i busos interurbans.El conveni signat concreta ja les primeres mesures necessàries per fer efectiva la integració entre les xarxes de Palma i la interurbana.

Tant el batle Antoni Noguera com el conseller han assegurat que la feina conjunta de la Conselleria i de l’Ajuntament  permet avançar en la millora del transport públic, una millora que passa per la integració de les xarxes urbana i interurbana. El batle ha agraït al Govern la “corresponsabilitat”. “Avui allò que fem és fer-ho fàcil, caminar cap a una ciutat moderna i europea que aposta pel transport públic”, ha assegurat Noguera.

La integració avança i en el primer semestre d’ enguany, entre els mesos de maig i juny, es podrà completar la primera fase, en la qual els usuaris de l’EMT podran emprar la targeta ciutadana per accedir al metro. El nou sistema tecnològic objecte del contracte avui signat és el que farà possible materialitzar la segona fase (el 2019), en què la targeta TIB també es podrà emprar als busos de l’EMT.

El Govern destinarà quasi 1,4 milions d’euros a la integració tarifària, un conveni que es troba dins el procés de col·laboració entre la EMT de Palma i el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) i que aposta per aconseguir aquesta integració a tot el transport públic regular de Mallorca. “El camí iniciat avui no té ja volta enrere i acaba amb la integració tarifària completa. El dibuix final és la integració total, que ha d’ incloure també les altres illes”, ha afirmat el conseller Marc Pons.

El CTM actualment du a terme la licitació, l’adjudicació i execució d’un contracte de subministrament dels equipaments tecnològics a bord dels busos de tots els serveis de transport regular a les Illes Balears. Aquesta compra conjunta facilitarà la integració dels sistemes tarifaris i els serveis d’informació als viatgers de tots els operadors de transport regular a les Illes Balears, ja que tots els busos circularan amb els mateixos equipaments tecnològics i podran emprar el mateix software.

El conveni entre les dues entitats exposa que el CTM cedirà gratuïtament a l’EMT l’ús de les màquines adquirides. Per a la flota de busos de Palma està previst la compra de fins a 200 màquines de venda a bord i 400 equips de validació de bitllets, així com equipaments de comunicació (mòdems i antenes). Per a la seva part l’EMT assumirà les despeses de conservació i manteniment derivades de la utilització de les màquines.

La inversió prevista per als equipaments dels busos de Palma és de 1.390.000 euros (IVA exclòs). La inversió en els equipaments tecnològics està finançat pel Govern de les Illes Balears i podrà ser cofinançat, fins a un màxim del 50%, amb els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email