Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Cultura conforma un mapa de teatres municipals

L’Àrea elabora una programació estable i variada que segueix la concepció de temporada i que estrena descomptes per a col·lectius

La programació inclourà cada mes obres teatre de companyies i concerts de música clàssica, ambdós locals

Llorenç Carrió: “Cada cap de setmana hi haurà programació als teatres municipals, que complementarà la resta d’oferta”

WhatsApp Image 2018-02-12 at 12.02.13

Palma, 12 de febrer de 2018.- Tres espais escènics municipals amb una programació variada, estable, prevista amb antelació, que segueixi la concepció de temporada i amb preus econòmics perquè sigui accessible a la ciutadania.  L’Àrea de Cultura,Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha conformat un mapa de teatres que complementa l’oferta de Ciutat i que es centren en aquests eixos amb l’objectiu de fer nous públics i fidelitzar-los. Tota la programació s’editarà en un fulletó que es publicarà de forma trimestral.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, i la directora general de Cultura, Marta Ferré, han presentat les línees de la nova programació, que permetrà que “cada cap de setmana hi hagi activitat als espais escènics municipals”, segons Carrió. “Per dur a terme el nostre propi mapa de teatres hem contactat i hem tingut en compte les propostes d’altres espais escènics de Palma”, una feina que es veu reflectida a la programació, que “complementa la resta d’oferta”. La directora general ha remarcat que l’objectiu de la programació és que sigui “una plataforma d’exhibició per a artistes locals”.

Escena

Per elaborar el mapa de teatres s’han establert i s’han tingut en compte altres espais escènics de Palma. D’aquests contactes, ha sorgit la necessitat de programar de forma estable obres locals, ja siguin de Palma, Mallorca o les Balears. D’aquesta manera, cada mes se’n representarà com a mínim una que s’escenificarà divendres, dissabte i diumenge. El gener va ser “He vist balenes”, de La Impaciència, i el febrer, “Frontera”, de la companyia Migrants. Al març, “Al cel mos vegem tots plegats”, de El Maldà.

Música clàssica

Una altra de les necessitats que s’ha detectat és la d’oferir una programació estable de música clàssica. Per això, un dissabte a les 18.30 de cada mes s’ofereix un concert de música clàssica. El gener es va encetar un cicle de Música Clàssica Contemporània amb José Manuel Losada i Andreu Riera. El 17 de febrer serà el torn de el pianista Paul Badura i l’Acadèmia 1830 i el 10 de març, del Quartet Studium Aureum.

La música clàssica no serà l’única que soni als teatres municipals, també ho faran el pop, el rock i la música d’autor, entre d’altres, que també seran d’autors locals. Així, cada mes hi haurà entre tres i quatre concerts d’estils diferents perquè tothom trobi qualque actuació que li interessi.

Es mantenen les iniciatives que promou la regidoria, com el Teatre de Barra o el Torneig de Dramatúrgia, i la programació pròpia consolidada com TotiMolt, Palma de primavera, Palmadansa o Palma Folk. També les col·laboracions i la cessió d’espais per a entitats i col·lectius.

Descomptes

Una altra de les línees que s’ha potenciat és la de dur a terme una política de preus assequible. S’estableixen dos preus bàsics: 10 euros entrada anticipada i 12 euros en taquilla. L’excepció és el cicle TotiMolt, que manté els seus preus especials per a famílies. A més, s’enceta una línea  de descomptes del 20 per cent per a una sèrie de col·lectius. Són els següents:

  • Joves fins a 18 anys.
  • Carnet Jove.
  • Majors de 65 anys.
  • Estudiants d’educació mitja i superior. S’inclouen els del Conservatori Superior i el de l’ESADIB.
  • Membres de les associacions d’Actors i actrius, Dramaturgs i Gestors Culturals.
  • Membres de famílies nombroses.
  • Demandants de feina.
  • Discapacitats de més del 33 per cent.
  • Les persones que tinguin el carnet de biblioteques.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email