Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament demana un darrer esforç per culminar un acord per a la convivència a l’espai públic de Palma

A Palma hi ha 1.098 terrasses, de les quals 42 (4%) desapareixerien amb l’aplicació de la nova ordenança que es negocia actualment

S’eliminen 52 micro-ocupacions a tot Palma i s’atorga un termini de 18 mesos per a supressió dels tendals

690

Palma, 9 de febrer de 2018.- L’equip de govern de l’Ajuntament de Palma està fent feina per tancar un acord en relació a la revisió de l’ordenança d’ocupació de la via pública. Ens trobam immersos en un procés de diàleg amb totes les parts implicades (restauradors, Defensora de la Ciutadania, faavv, grups polítics, etc), les qual s’hi han implicat amb responsabilitat i generositat.

Dit això, l’equip de govern de l’Ajuntament de Palma vol detallar i puntualitzar una sèrie de punts en relació als objectius i consecucions de la revisió de l’ordenança.

Objectius:

  • Cercar l’equilibri entre l’ús públic i el privat dels espais oberts de la ciutat.
  • Eliminar la sobre ocupació a determinades zones de Palma.
  • Contribuir a la millora de la mobilitat i a l’embelliment de la ciutat.

Novetats:

  • Eliminació micro-ocupacions. Desapareixen un total de 52 micro-ocupacions, de les quals 27 són a Santa Catalina.
  • Exigència d’accessibilitat. Es fixa a 2,5 metres lliures pel pas de vianants a la zona Centre i Santa Catalina. A la resta de Palma, la distància fixada és de 2 metres per les llicències vigents i 2´5 per a nous establiments o traspassos. A Palma hi ha 1.098 terrasses, de les quals 42 (4%) desapareixerien per la revisió de l’ordenança, 17 a la zona Centre i 25 de Santa Catalina.
  • Reordenació de l’ús de l’espai públics a carrers i places amb major ocupació. Un exemple el trobam a la plaça d’en Coll presenta una ocupació de 42,28% respecte a la dimensió total de la plaça; un cop entri en vigor la nova ordenança es reduiria a un 33,65% (-20,10%); l’altra és a la plaça de la Mercè, on d’una ocupació del 20,64% del total baixaríem al 13,76% (-44%).
  • Tendals. N’hi ha 150 legalitzats a tot Palma. Hauran de desaparèixer tots en un termini de 18 mesos a partir de l’entrada en vigor de la nova ordenança.
  • Prohibició de la publicitat que no sigui pròpia de l’establiment i sobretot d’alcohol i tabac.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Palma agraeix la feina feta a totes les parts implicades i demana un darrer esforç de corresponsabilitat amb l’interès general de la ciutat per culminar un gran acord per Palma.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email