Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament recupera els Premis Rosa Bueno

S’estableixen tres premis temàtics dotats amb 2.500 euros cada un per distingir projectes d’impuls de la participació ciutadana, de la participació juvenil i de sectors més vulnerables

Antoni Noguera: “La política a la ciutat no només la fan els partits i na Rosa Bueno és un exemple de com el moviment veïnal fa una ciutat millor”. 

rosaBueno1

Palma, 10 de febrer de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera,  la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade i  el president de la Federació de Veïns, Joan Forteza han explicat a la sala de plens que enguany l’Ajuntament recupera els Premis Rosa Bueno.  L’acte ha comptat amb la presència del vidu de Rosa Bueno, Joan Bruet, i d’amics i col·laboradors de la líder veïnal.

Rosa Bueno fou un dels puntals del lideratge veïnal i associatiu.  Amb la recuperació dels premis, l’Ajuntament vol celebrar la carrera i la trajectòria de la ciutadania que treballa pel seu col·lectiu, per al seu territori i per a la seva població.

Noguera ha recordat a la figura de Rosa Bueno al ple de l’Ajuntament de Palma. “Som a la sala de plens on tantes vegades na Rosa va reivindicar una ciutat millor. La política a la ciutat no només la fan els partits i na Rosa Bueno és un exemple de com el moviment veïnal fa una ciutat millor”. Noguera ha destacat la imatge de resistència, de lluita i de democràtica que simbolitza Rosa Bueno.

Els Premis Rosa Bueno a projectes i intervencions ciutadanes per al foment de la participació ciutadana volen reconèixer, posar en valor i donar suport a iniciatives participatives impulsades des d’entitats i col·lectius que ajuden a crear i reforçar la participació ciutadana de qualitat, organitzada i compromesa als barris amb una atenció especial als joves i als sectors més vulnerables.

Així, les entitats, col·lectius o persones físiques que vulguin presentar-se a les candidatures poden consultar les bases a la web municipal www.palma.cat  i presentar-se des des d’avui i fins el proper 26 de març a les  Oficines d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.  Els premis es lliuraran del dissabte del Diumenge de l’Àngel.

Els premis Rosa Bueno consten de dues categories:

  • Categoria A: projectes de col·lectius i associacions sense ànim de lucre que desenvolupin la seva tasca a la ciutat de Palma, dotada amb tres premis temàtics:

a) Impuls a la participació ciutadana com a eina de transformació social (2.500 euros)

b) Impuls a la participació juvenil (2.500 euros)

c) Impuls a la participació de sectors socials vulnerables o en risc d’exclusió social (2.500 euros)

Els projectes guanyadors rebran 2.500 euros de premi i una placa acreditativa.

  • Categoria B: a la trajectòria personal en matèria de participació ciutadana i reforç del teixit associatiu, desenvolupada en el marc de col·lectius i entitats. La persona guanyadora rebrà una placa acreditativa d’aquest premi.

Els premis es repartiran en una gala que es celebrarà en el marc de les festes del Diumenge de l’Àngel d’enguany. El jurat encarregat de valorar les candidatures estarà compost per un membre de la regidoria de Participació Ciutadana, un membre de la regidoria de Benestar i Drets Socials, un membre de la regidoria d’Igualtat, algú de la Federació d’Associacions de Veïns com a entitat vinculada a Rosa Bueno i algú de la Plataforma del tercer sector.

La figura de Rosa Bueno (Villapalacios, Albacte 1945-Palma, 2009)  forma part de la història del moviment veïnal i de les organitzacions ciutadanes sense ànim de lucre de la ciutat de Palma. El seu compromís personal s’ha convertit en un referent inqüestionable per haver potenciar la participació ciutadana als barris, en les organitzacions socials diverses, a grups d’activitats populars i a òrgans de participació institucionals.

Bases Premis Rosa Bueno: http://bit.ly/2EO1O9f

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email