Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Recuperam la Policia de Barri

Noguera: “La Policia de Barri és imprescindible per a la ciutat: els agents són sinònim d’accessibilitat i d’integració”

Policia de barri

Palma, 13 de febrer de 2018.- La Policia Local de Palma comptarà amb 120 policies de barri, que es dedicaran únicament als problemes propis de les seves zones. Els agents estaran dividits en 10 zones, que agruparan una mitjana de 8 barris cadascuna. El nou sistema començarà a funcionar el pròxim dilluns, un cop assignats tots els agents als seus grups.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha agraït la recuperació de la figura del policia de barri. El primer edil l’ha catalogat com a imprescindible per a la ciutat, i sinònim d’accessibilitat, integració o mobilitat.D’aquesta forma es recupera una figura amb tanta demanda per part dels veïns, les entitats i les associacions, com la Policia de Barri, ja que anteriorment la Policia Comunitària duia a terme més funcions que donar resposta als barris.

Amb la nova estructura, les zones tindran entre 6 i 17 agents, per a cobrir les necessitats de tots els barris de la ciutat. La distribució de les zones s’ha realitzat seguint els criteris de proximitat geogràfica, densitat de població i problemàtiques de zona. A més, hi haurà un equip de 50 agents que donaran suport als equips de barri. La unitat, que s’anomenarà Reforç Motoritzat (RM) realitzarà els serveis de la base als barris i permetrà l’exclusivitat dels policies de barri.

Les zones com les compreses a Son Gotleu, Pere Garau, Son Roca o Son Cotoner tindran més agents formant els grups de treball, en comparació amb d’altres en què la densitat de població o la problemàtica sigui menor.

La composició de grups de treball per a les zones ajudarà que els agents treballin en xarxa i es podrà disposar del servei de barri tots els dies, ja que dependrà només d’un agent. D’aquesta forma s’amplia la visibilitat i el contacte de la Policia Local amb els barris.

Assemblees de barri

Els equips de treball de policies de barri realitzaran presentacions a cada barri, per a explicar el sistema de treball i escoltar activament els veïns. Aquesta acció servirà de presa de contacte i per a conèixer de primera mà les necessitats. Els ciutadans que tinguin un problema al seu barri es podran dirigir a un correu electrònic per a la zona, encara que per a una urgència hauran de contactar amb el 092.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email