Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Olimpia Velasco recupera al Solleric la memòria de les dones que foren represaliades a l’Uruguai

El Dipòsit acull des d’avui i fins al 8 d’abril l’exposició “La foscor”, comissariada per Marta Salleras

La mostra es complementa amb tres activitats paral·leles que arrodoneixen la proposta artística

Presentació la foscor

Palma, 16 de febrer de 2018.- Les petites històries conformen, molts pocs, grans històries. Aquest fou el punt de partida d’Olimpia Velasco a l’hora de crear “La foscor”, la història de Gloria i d’altres dones d’Uruguai que foren empresonades i represaliades pels seus ideals. La mostra s’inaugura avui al Dipòsit del Casal Solleric. Està comissariada per Marta Salleras.

La coordinadora general de Cultura, Francisca Niell, ha explicat que la proposta s’emmarca d’una de les línees que treballa el Solleric, “la reflexió social”,que en aquest cas tracta la “importància de recuperar la memòria històrica”. Olimpia Velasco ha remarcat que amb “La foscor” ha volgut mostrar una història marcada per “la falta de llibertat, per no poder dir allò que penses, que s’agreuja pel fet, a més, de ser dona”. I va més enllà, “les dificultats per reintegrar-se després a la societat”, en paraules de Velasco

L’exposició es complementa amb tres activitats que acaben d’arrodonir el projecte. Així, les propostes que es faran són les següents:

  • Performance de dansa de Catalina Carrasco que es farà al Dipòsit. 15 de març a les 19 hores.
  • Presentació de la novel·la gràfica/còmic “Cuerda de presas”, a càrrec dels seus autors, Jorgue García (guió) i Fidel Martínez (dibuix). 23 de març a les 19 hores a Los Oficios Terrestres.
  • Projecció de “Migas de pan”, de Manane Rodríguez, amb la presència de la directora. Després, hi haurà un col·loqui. CineCiutat, 5 d’abril a les 19 hores.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email