Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Trobada de persones voluntàries de les colònies felines urbanes a Son Reus

A la reunió amb els responsables de Benestar Animal de l’Ajuntament s’abordaren les estratègies per garantir el benestar dels moixos i combatre els principals conflictes que sorgeixen a les colònies

Neus Truyol ha agraït la feina dels voluntaris/es d’arreu dels barris i pobles de Palma per al benestar dels moixos del carrer

trobada colònies felines 2

Palma, 19 de febrer de 2018.- Aquest dissabte es va celebrar al Centre Sanitari de protecció Animal de Son Reus una trobada de la regidora de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, els tècnics de l’àrea i responsables del Centre, amb les persones voluntàries de les colònies felines urbanes de Palma.

Aquesta reunió de seguiment del programa de colònies felines urbanes de Palma va reunir més de 30 persones a l’aula d’educació ambiental del Centre Sanitari de Protecció Animal de Son Reus.  A la reunió assistiren responsables de colònies felines de Palma , representants d’entitats de protecció animal i els veterinaris del centre.

Neus Truyol, regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal donà la benvinguda als assistents amb paraules d’agraïment cap a les persones que voluntàriament tenen vetllen del benestar dels moixos de carrer de Palma.

També es va aprofitar la trobada per presentar les dues veterinàries que han reforçat el programa de colònies felines i el programa de plagues contractades per PalmaActiva a través del programa “Joves Qualificats” del SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Durant la jornada els veterinaris dels centre varen destacar els dos aspectes més importants per a la correcte gestió de les colònies felines a Palma: l’esterilització i l’aplicació de protocols d’alimentació.

L’esterilització dels moixos de colònies, en limita el nombre, evita problemes de comportament i evita molèsties als veïns. Una correcta alimentació dels moixos evita els ecessos de menjar al carrer amb els beneficis sobre el benestar animal dels felins, evita els problemes d’higiene i olors a la via pública i ajuda al control de d’altres plagues urbanes.

També es varen repassar els protocols veterinaris que s’apliquen al centre a l’hora d’esterilitzar els moixos de les colònies. Aquestes mesures cerquen disminuir l’estrés de l’animal durant la intervenció, evitar el risc d’infeccions i garantir un bon postoperatori. 

A més es varen donar pistes a les persones voluntàries per detectar les malalties més comunes que poden patir els moixos de colònies: virus d’immunodeficiència felina (FIV), leucèmia felina, panleucopènia, complex respiratori felí i altres símptomes com dermatosis i dermatitis que són un idicatiu de la presència de paràsits (puces, artròpodes),  carcinomes bucals, o les intoxicacions  per ingesta de verí.

Després de les intervencions els assistents varen tenir oportunitat d’exposar els problemes que es troben a les colònies:

  • Desprotecció dels moixos de les colònies per la presència de cans
  • conflictes amb altres persones que alimenten sense control.
  • incomprensió d’algunes persones davant l’actuació de les voluntàries
  • les actituds incíviques d’alguns ciutadans com és l’abandonament de moixos a les colònies i amenaces d’enverinament.

Finalment es varen repartir fulletons informatius del programa de colònies, així com renovació de carnets que identifiquen les persones voluntàries i cartells d’identificació per a les colònies autoritzades.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email