Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Benestar acorda un protocol per a treballar la inserció sociolaboral dels usuaris

Mercè Borràs “La inserció a l’àmbit laboral és fonamental per qualsevol pla de feina”

Juntament amb PalmaActiva, l’objectiu establir les línies de treball per tal que els professionals dels serveis socials puguin derivar els seus usuaris 

IMG_2966

Palma, 19 de febrer de 2018.- La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs i la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, han signat un protocol d’actuació perquè els Centres Municipals de Serveis Socials (CMSS) puguin derivar els usuaris que presentin necessitats d’inserció sociolaboral cap a l’Agència de Desenvolupament Local Palma Activa.

Mercè Borràs ha destacat que “estam molt contents per la normalització d’aquesta actuació; durant la legislatura passada es va tallar qualsevol possibilitat que les persones en situació de vulnerabilitat tinguessin accés al servei de PalmaActiva, i això ho hem recuperat”.

De fet, ambdues àrees ja duen un any fent feina conjunta entre els tècnics de Palma Activa i els professionals dels CMSS, que gràcies a aquest protocol d’actuació conjunta tindran competències per establir i dirigir tècnicament els plans de feina que s’estableixin amb els usuaris, treballant sempre de manera coordinada. Durant l’exercici 2017 el programa ha atès 172 persones que han pogut accedir a itineraris tant formatius com de recerca de feina. Amb la signatura del protocol “es culmina aquesta feina”, ha assegurat la regidora de Turisme, Comerç i Treball.

En aquest sentit, Joana Maria Adrover, ha explicat que “els professionals de serveis socials derivaran als usuaris que consideren poden començar una recerca de feina activa. Les persones derivades s’entrevisten amb els orientadors de PalmaActiva, que fan un diagnosi de la seva situació laboral. A partir d’aquest moment, els usuaris que es volen comprometre amb la seva recerca de feina, inicien un itinerari formatiu- laboral amb els tècnics de PalmaActiva amb la finalitat de millorar la seva recerca de treball i les possibilitats de inserir-se laboralment”.

Vuit orientadors al servei de les persones en situació de vulnerabilitat

El programa va adreçat principalment a les persones que han quedat en situació de vulnerabilitat atès les condicions de precarietat del mercat laboral, joves sense formació i persones amb atur de llarga durada. El programa pot atendre fins a 120 persones a la vegada i disposa de vuit orientadors laborals, cadascun dels quals podrà fer el seguiment de 15 persones, per atendre a cada usuari de forma adequada segons les seves necessitats.

Comunicació contínua

Hi ha un “feedback” constant entre els treballadors de Serveis Socials i els tècnics de PalmaActiva per tal de facilitar a l’usuari el seu procés d’inserció,  ja sigui donant-li suport amb ajuts, beques, etc. per tal que l’usuari pugui conjugar la seva recerca laboral amb la seva situació sociofamiliar.

Per una banda hi ha persones que per la crisi van quedar en una situació precària que no els permetia cobrir les seves necessitats bàsiques. Normalment, aquests ciutadans estan en situació d’iniciar un procés laboral, és a dir, de començar la seva recerca de feina o de millorar la seva formació.

Si aquestes persones tenen la formació i els requisits necessaris  per començar la recerca de feina, inicien el procés d’inserció laboral i se’ls ajuda a millorar el CV, a enviar ofertes, a inscriure’s a borses de feina, a presentar autocandidatures…

Si aquestes persones no tenen la  formació requerida per poder optar a determinats llocs de feina, se’ls orienta per millorar la seva  formació  tant per optimitzar el seu currículum com per a potenciar les seves competències tranversals i adquirir coneixements en competències digitals.

També hi ha altre perfil d’usuaris que atenen des de  Benestar Social com persones nouvingudes, ciutadans sense cap tipus de formació, sense coneixement digitals… Amb aquestes persones es proposa un itinerari més encaminat per una banda a la formació professional (cursos del SOIB,  Garantia Juvenil, formació dual…) per aconseguir algun tipus de certificat de professionalitat, i per altre, millorar les seves competències tant digitals com transversals, que aprenguin el maneig d’eines de recerca de feina i recursos … En definitiva, que d’aquesta manera puguin  millor l’ accés al mercat laboral.

A més, el personal de PalmaActiva imparteix a diari sessions grupals –per a 3 o 4 persones– per als usuaris que necessitin suport per a inscriure’s a l’Agència de Col·locació –és una inscripció que s’ha de fer amb ordinador en línia–, i també sobre com adjuntar currículums, enviar emails, accedir a portals de feina…

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email