Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Coneixem experiències d’èxit en processos de reallotjament de poblats vulnerables

Amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social l’Ajuntament ha organitzat una taula rodona amb tres experts en desallotjaments de poblats d’Eivissa, A Coruña i el director de la Fundació Secreatriado Gitano per compartir les seves experiències

Mercè Borràs:  “El reallotjament de Son Banya és clau per iniciar el procés de reinserció dels infants i famílies”

20180220 experiències poblats vulenrables taula rodona

Palma, 21 de febrer de 2018.- La sala d’actes del centre social Flassaders va acollir, ahir horabaixa, una taula rodona amb tres experts en processos de desallotjaments de poblats d’Eivissa (sa Penya), A Corunya (poblat de Penamoa) i Isidoro Rodríguez, director de la Fundación Secretariado Gitano. La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, ha estat l’encarregada de presentar-la: “La inserció de les persones vulnerables és justícia social i per aquest motiu, avui, 20 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial de la Justicia Social, feim una trobada a Palma per parlar i aprendre de processos d’èxit de reallotjament de famílies”. La trobada ha estat moderada pel director general de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de Palma, Joan Antoni Salas, i acompanyada de la coordinadora general, Catalina Trobat.

Isidro Rodríguez, director de la Fundación Secretariado Gitano, ha explicat la “perspectiva global d’experiències de reallotjament” que té la Fundació que dirigeix i des de la qual es promou l’atenció integral a la comunitat gitana i l’atenció a la diversitat. A més, la Fundació Secretariado Gitano promou accions perquè aquest col·lectiu assoleixi la plena ciutadania de persones gitanes i millori la seva qualitat de vida.

A continuació, el director de Serveis Socials d’Eivissa, Xavier Vilamayà, ha explicat el projecte de desallotjament de la barriada de sa Penya que es va dur a terme a Eivissa l’any 2016. Tant Vilamayà com Borràs han insistit amb la importància de tenir cura dels infants i assegurar la seva escolarització. Borràs ha destacat que “des de l’Ajuntament treballam per fer, de Palma, una ciutat pels infants, còmode i segura”. “A Son Banya hi ha 193 infants en risc d’exclusió social, una situació que no podem permetre”, ha afegit Borràs.

Per la seva banda, Javier Mizoso, policia de l’equip de xabolisme de la regidoria de regeneració urbana i habitatge del Consello A Coruña, ha explicat l’experiència d’èxit del projecte de desallotjament que es va dur a terme al poblat xabolista de Penamoa.

Els assistents s’han mostrat interessats i participatius durant la taula rodona, un encontre “profitós que ens encoratja per aconseguir la reinserció de les famílies i els infants de Son Banya”,

del quan n’hem extret experiències d’èxit i les

ui un dia molt profitós i que en puguem extreure experiències, aprendre i compartir-les.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email