Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’Ajuntament es prepara per a l’aplicació de la nova Llei de Contractes

Els dies 9 i 10 de març se celebraran unes jornades obertes al públic sobre la nova Llei i la contractació responsable en les administracions

Cartell-Contractació-i-consum-responsable def

Palma, 21 de febrer de 2018.- Aquest divendres comencen els cursos de formació, que tendran lloc a l’Escola Municipal, dirigits al personal tècnic i personal responsable de contractes de les diferents àrees de l’Ajuntament, en relació a la nova Llei de Contractes, que entrarà en vigor el pròxim 9 de març. En total se celebraran 3 cursos, els dies 23, 27 i 28 de febrer.

La primera formació centrada en “La nova Llei de contractes”, serà impartida per Gabriel Payeras Muntaner i en ella s’analitzarà el nou escenari de la llei i s’estudiaran les plantilles-models dels principals tipus de plecs, a més d’altres aspectes com la contractació electrònica i la transparència.

El proper dia 27 se celebrarà el curs “Professionalització del seguiment i la supervisió de contractes”, impartit per Santi Lesmes i que té l’objectiu que el personal adquireixi les habilitats bàsiques per realitzar la funció de seguiment de contractes. Així, s’estudiarà la figura del responsable de contractes i les seves funcions, el procés de seguiment d’un contracte (instruments, indicadors, informes…) i també es farà un especial deteniment en la supervisió dels temes de responsabilitat social.

La tercera formació, que tendrà lloc dia 28, serà impartida per Josep Esquerra, d’Ecoinstitut, baix el títol “Contractació pública sostenible: com ambientalitzar un contracte”. Amb aquesta formació es vol aprendre a introduir la variable ambiental en el procés de contractació.A més d’aquests tres cursos per a personal de l’Ajuntament, dia 9 de març al matí es farà una formació en el centre Flassaders dirigida als càrrecs públics i que serà impartida per Gabriel Payeras.

Jornades obertes al públic

També dia 9 de març horabaixa al mateix centre Flassaders començaran les jornades, obertes al públic en general, que sota el títol “Contractació i consum responsable en les administracions” se centraran en la nova llei de contractació com a eina per a la transformació de l’entorn social i econòmic.

L’objectiu de la trobada és la de compartir experiències de compra pública responsable on es mostraran iniciatives de contractació pública que s’estan duent a terme en diferents ciutats de l’Estat i que estan sent un instrument per a l’impuls de polítiques socials i ambientals en l’àmbit local. Durant aquestes jornades es tractaran temes com la contractació pública com a instrument per a l’impuls de polítiques socials i ambientals en l’àmbit local.

També s’analitzarà la contractació pública responsable en la pràctica, amb experiències d’aplicació i seguiment de polítiques de contractació pública responsable i s’estudiaran les estratègies públiques de consum responsable, amb la posada en comú de bones pràctiques i els reptes i dificultats per avançar en la Contractació Pública Responsable. A més hi haurà un espai per a preguntes i debat.

Les jornades seran inaugurades pel batle de Palma Antoni Noguera i constaran de dues taules rodones, els dies 9 i 10 de març. La directora general de Funció Pública, Joana Maria Adillón, moderarà la taula redona que analitzarà la contractació com a eina estratègica i en la que prendran part David Comet d’Ideas, REAS Balears i Rubén Suriñach, d’Opcions.

En aquesta taula s’analitzarà la contractació pública responsable, el que suposa la nova llei de contractes per a les entitats del sector, la incorporació de criteris ètics relatius al compliment de convencions internacionals i estàndards sobre condicions de treball i salaris dignes, drets laborals i sindicals, lluita contra el treball infantil i igualtat de gènere.

Dissabte 10 tendrà lloc la taula redona centrada a la contractació pública com a acció política que serà moderada per la tinenta de batle i regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, i en la que prendran part Francisco Blanco, director de Coordinació de Contractació Administrativa de l’Ajuntament de Barcelona, Sergi Campillo, regidor de Govern Interior de València i Cristina Gómez, consellera del Consell de Menorca.

Els continguts de la taula seran les experiències del sector públic, amb les iniciatives de responsabilitat en els processos de contractació pública i la importància de la transformació que això suposa. També s’analitzarà la situació de les entitats locals davant la llei de contractes del sector públic i es debatrà sobre la transformació en la contractació pública com un camí cap a la lluita contra la corrupció.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email