Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Presentada la Recollida Selectiva Mòbil del centre en el Fòrum Internacional Wasteinprogress

Aquest Fòrum, un dels més prestigiosos de l’Estat en el marc de la innovació en gestió de residus es celebra  a Girona

L’experiència del centre històric de Palma ha estat seleccionada com exemple de la millora dels resultats i eficiència del servei de recollida

20180223_RecollidaSelectivaUrbana Palma, 23 de febrer de 2018.- Les polítiques innovadores de millora de la gestió de residus i de millora del reciclatge al centre de Palma continuen tenint ressò fora de Mallorca i a nivell internacional. La gerent d’EMAYA, Imma Mayol, ha presentat una ponència sobre la Recollida Selectiva Mòbil al centre històric de Palma en el Fòrum Internacional de Gestió de Residus Wasteinprogress que se celebra a Girona. Aquest Fòrum és un dels més prestigiosos de l’Estat en el marc de la innovació en gestió de residus i un aparador de projectes d’innovació empresarial i de projectes que poden contribuir a l’assoliment dels objectius i dels resultats de reciclatge, a més d’un punt de trobada professional i un espai de connexió entre el sector públic i el sector privat.

L’experiència del centre històric de Palma ha estat seleccionada per ser exposada en el marc del Fòrum Innovació, que està obert a empreses, emprenedors, centres de recerca, universitats, consorcis i qualsevol organització que treballi en projectes de coneixement i innovació relacionats amb la recollida, la gestió i el tractament de residus i amb la comunicació.

En aquest espai s’han tractat experiències innovadores, com la de Palma, i l’aplicació de noves tecnologies per a la recollida de residus i per a la millora dels resultats i eficiència del servei de recollida.

Segona fase

La segona fase de la posada en marxa de la Recollida Selectiva Mòbil al centre històric de Palma començarà dia 12 de març. Aquest sistema ja funciona des del passat mes de maig als barris de la Calatrava, Sindicat i Monti-sion i s’amplia ara a 6 barris més del centre històric.

En total s’implanten 27 noves plataformes, que sumades a les 18 existents actualment, conformaran un total de 45 plataformes de contenidors per a la Recollida Selectiva Mòbil al centre històric de Palma.

Aquestes plataformes s’instal·len i es retiren diàriament a uns punts determinats perquè entre les 19 h i les 23 h els veïns puguin dipositar els residus seleccionats segons un calendari establert. Els vehicles que transporten les plataformes són petits i elèctrics, silenciosos i no contaminants.

D’aquesta manera, amb aquest nou servei, als barris on ja funciona des del maig, en només 6 mesos s’ha passat del 20% al 72% de recollida selectiva. Unes xifres sense precedents a Palma i un èxit assolit gràcies a la bona acollida dels veïns i la implicació de la ciutadania.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email