Estam fent feina a la web. Perdonau les molèsties.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Palma ret homenatgea les víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme

Noguera: “Hem de reivindicar l’obra de la Segona República i els seus valors, garantir a tothom la igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura, a l’educació i a la sanitat. Mai podrem honorar prou la tasca que varen fer per la nostra ciutat”

WhatsApp Image 2018-02-25 at 12.43.17

Palma, 26 de febrer de 2018.- El Mur de la Memòria va acollir ahir l’acte commemoratiu del Dia de Record de les Víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme. El batle Antoni Noguera, juntament amb la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur i el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Inca, Antoni Rodríguez, van presidir l’esdeveniment. També hi assistiren el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió, i membres de la corporació municipal, a més dels batles de Costitx, Antoni Salas Roca, i Esporles, Maria Ramon Salas, i representants de les associacions Memòria de Mallorca i Comissió 24F.

Noguera va reivindicar l’obra de la Segona República i els seus valors: “garantir a tothom la igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura, a l’educació i a la sanitat. Mai podrem honorar prou la tasca que varen fer per la nostra ciutat”. Conscient del deute històric de la societat amb totes les víctimes del franquisme i els seus familiars, i en concret amb les d’aquesta ciutat, i amb el desig que no quedin mai en l’oblit i de restaurar-ne l’honor i dignitat, l’Ajuntament de Palma va aprovar en la sessió plenària del passat dijous dia 22, incloure dins del calendari de festes oficials de la ciutat el 24 de febrer com el Dia de Record de les Víctimes de la Guerra Civil i el Franquisme.

L’acte ha recordat als batles de Palma i Inca, Emili Darder i Antoni Mateu; al diputat Alexandre Jaume i a l’empresari d’Alcúdia Antoni Maria Ques, que foren assassinats el 24 de febrer de 1937. Enguany també s’ha retut homenatge als batles de Costitx i Esporles, Pere Vallespir i Tomàs Seguí, els cossos dels quals foren recuperats i identificats juntament amb altres dotze a les excavacions realitzades a la fossa de Porreres. Així mateix, el consistori palmesà ha volgut posar en valor la gran tasca de sensibilització realitzada tant per la Comissió 24 de Febrer, formada per diferents entitats socials i polítiques, com per l’Associació per la Memòria de Mallorca.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email