Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

MÉS per Palma s’adhereix a la Plataforma per un bon finançament i a la Xarxa de Municipis contra el deute il·legítim i les retallades

 L’assemblea exigeix un canvi radical en la política d’asfíxia financera aplicada pel govern de Rajoy

Antoni Noguera: “Continuam sent la comunitat que aporta més recursos per habitant a l’Estat i no rebem el que necessitam”

IMG_20180227_191206 - copia

Dimecres, 28 de febrer de 2018.- L’assemblea de MÉS per Palma s’ha adherit a la campanya de la Plataforma “Per un bon finançament” que pretén mobilitzar i sensibilitzar la població davant de la situació d’infrafinançament endèmica que pateixen les illes Balears. L’assemblea ha compartit al 100% les demandes de la Plataforma i ha denunciat la política centralista del govern de Mariano Rajoy i els reiterats incompliments de l’estat espanyol a l’hora de desenvolupar l’Estatut d’Autonomia. Així ho ha defensat la portaveu de l’assemblea local de MÉS, Neus Truyol: “Exigim un canvi radial en la política d’asfíxia financera aplicada per Mariano Rajoy”.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha insistit que “si les illes Balears són la comunitat autònoma que més pateix l’espoli del govern espanyol, Palma és la capital més espoliada”. Noguera ha criticat que l’Estat justifica el traspàs de recursos entre comunitats apel·lant a la solidaritat entre regions, mentre que les Illes Balears han passat en 20 anys d’ocupar el primer lloc en renda per càpita a ocupar el setè. “Continuam sent la comunitat que aporta més recursos per habitant a l’Estat i no rebem el que necessitam, tot perpetuant d’aquesta manera l’episodi d’espoli fiscal”, ha afegit. En aquest sentit, ha explicat que si les Balears aporten cada any a l’Estat el 14,5% del seu PIB, és a dir, uns 3.500 milions d’euros que no tornen, això vol dir que cada ciutadà de les Illes fa una aportació neta de prop de 3.500 euros. Si l’aportació de cada ciutadà es multiplica pels 400.000 habitants de Palma, els ciutadans de la capital envien 1.400 milions d’euros a l’any a Madrid.

MÉS per Palma, força municipalista

Els participants han defensat, en tot moment, que MÉS per Palma és una força municipalista. “Creim en la política de proximitat, porta a porta, barri a barri, poble a poble”, ha afegit Truyol. L’assemblea ha insitit en que l’Ajuntament és la primera administració on acudeixen els veïnats i, per aquest motiu, cal que l’estat financi més i millor aquestes institucions perquè puguin oferir serveis de qualitat a la ciutadania.

De fet, del total dels pressupostos municipals de Mallorca, aproximadament un 25% són despeses no obligatòries, és a dir, que cobreixen necessitats que haurien de donar les altres administracions. “Els ajuntaments omplen els forats que altres deixen”, ha explicat Truyol. A més, l’assemblea ha denunciat l’ofegament financer que pateixen els municipis de Mallorca, també arran de la llei Montoro. En aquest sentit, la Plataforma planteja actes i mobilitzacions de denúncia a les que MÉS per Palma participarà activament.

Així mateix, MÉS per Palma s’ha adherit a la Xarxa de Municipis contra el deute il·legítim i les retallades. L’assemblea ha mostrat el rebuig a l’endeutament il·legítim i a l’austeritat que impedeixen garantir drets, serveis de qualitat i la millora de les condicions de vida a la nostra ciutat. En la mateixa línia que la Plataforma “Per un bon finançament”, es tracta d’una xarxa de municipis que exigeix un canvi radical de la política aplicada pel govern de Rajoy envers els ajuntaments i les comunitats autònomes. És a dir, un front comú que qüestiona el deute il·legítim i treballa a favor de la seva anul·lació; un front que permeti trencar l’aïllament i la fragmentació; un front que permeti prendre iniciatives per canviar de manera favorable la correlació de forces respecte del govern espanyol i poder gaudir d’un finançament just per a garantir a la ciutadania els seus drets econòmics, socials, culturals, civils i polítics.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email