Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Les dones del govern municipal secundaran la vaga feminista del 8 de març

Portaveus municipals dels partits del govern, regidores de l’equip de govern i directores generals fan pinya sota el lema “Si ens aturam totes, s’atura el món”

20180205_DonesEquip8M Palma, 5 de març de 2018.- Les dones que formen part del Govern del canvi s’implicaran activament en la Vaga Feminista del 8 de Març. Així ho han fet saber públicament a una roda de premsa que ha comptat amb la participació de totes les portaveus municipals dels grups que donen suport al govern municipal, entre elles la nostra companya Neus Truyol,  i diferents directores i coordinadores generals de l’equip de govern. Han explicat les accions que durà a terme l’equip de govern per tal de secundar la vaga feminista.

La vaga del 8 de març té quatre línies:

1) Vaga laboral per reclamar el final de la bretxa salarial, del sostre de vidre, de la precarització de les condicions laborals de les dones i de la feminització de la pobresa.

2) Vaga estudiantil per defensar una escola pública, de qualitat, laica i feminista.

3) Vaga de consum per exigir que els cossos de les dones deixin de ser tractats com a objecte mercantilitzats, sexualitzats i com a reclam publicitari.

4)Vaga de cures, la que les dones assumim la majoria de treballs de cures de la nostra societat i volem una societat on aquestes càrregues siguin compartides entre homes i dones i on l’estat doni recursos per la conciliació i l’atenció de persones en situació de dependència.

La vaga es podrà seguir de dues maneres: durant tot el dia, la convocada pels sindicats CGT o STEI, o bé de dues hores, la convocada per UGT i CCOO. Amb els doblers descomptats als càrrecs de MÉS per Palma es farà una donació destinada a entitats que lluitin per la igualtat.

Les dones de l’equip de govern municipal secunden la vaga del 8 de març per donar suport a la lluita plantejada pels moviments feministes. Aquesta aturada és una passa més, que ha de tenir continuïtat, emmarcada dins la lluita històrica del moviment feminista per aconseguir una societat on les dones poguem gaudir d’una igualtat efectiva. Per això deim: Si ens aturam totes s’atura el món.

La portaveu de Més, Neus Truyol, ha explicat que dia 8 de març no hi ha res a celebrar i molt a lluitar. “Consideram important aturar la normalitat de la ciutat per visibilitzar tota la discriminació i les desigualtats del sistema patriarcal i masclista”, ha dit. “Feim una crida a tots els homes perquè visibilitzin la importància que tenim les dones en el seu dia a dia, sigui al seu lloc de feina, a les ca seva o a qualsevol àmbit social”, ha dit.

Cal recordar que la diagnosi del Pla d’Igualtat Intern de l’Ajuntament de Palma que es presentà el mes de desembre ja posà de manifest que a l’Ajuntament existeix una bretxa de gènere de 36 punts, donat que un 68% dels homes són funcionaris de carrera mentre que només un 32% de les dones ho són.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email