Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

EMAYA i Ecovidrio impulsen una campanya per augmentar la recollida de vidre a hotels i restaurants

Un equip d’educadors ambientals realitzaran visites a 300 establiments del centre de Palma, Santa Catalina i passeig Marítim per conèixer els seus hàbits de reciclatge i adaptar la recollida a les seves necessitats

S’entregaran poals als locals i s’instal·laran al carrer contenidors amb el sistema VACRI per facilitar dipositar el vidre

WhatsApp Image 2018-03-07 at 12.19.24 (1)

Palma, 7 de març de 2018.- EMAYA i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus dels envasos de vidre, posen en marxa una campanya per a impulsar la recollida selectiva del vidre al sector hoteler i de la restauració.

Truyol ha destacat que Palma “som la setena ciutat de l’estat espanyol que recicla més vidre”. Cal destacar que gràcies a la renovació completa dels contenidors -ara hi ha un 15% més de contenidors verds de vidre a la ciutat-, el sistema de Recollida selectiva mòbil al Centre històric i el porta a porta comercial “aconseguim, cada vegada, que la gent recicli més i, per tant, una Palma molt més sostenible”, ha afegit la presidenta.

La iniciativa començarà, en una primera fase, amb la realització de visites i enquestes a més de 300 establiments (hotels, restaurants, bars, cafeteries…) situats majoritàriament al centre de Palma, Santa Catalina i passeig Marítim, per tal de conèixer de primera mà les seves necessitats i poder-les adequar als recursos existents. A més a més, Ecovidrio oferirà als informació detallada de com separar el vidre correctament i dels avantatges ambientals, socials i econòmics del reciclatge del vidre.

En una segona fases, per facilitar la separació del vidre a aquests grans productors, s’instal·laran contenidors del sistema VACRI, dotats d’una boca més ampla i un sistema d’elevació hidràulica, que permeti dipositar amb major facilitat i comoditat les grans quantitats de vidre que generen aquests establiments. També se’ls entregarà poals adaptats per facilitar la recollida del vidre als locals i el seu transport fins al contenidor.

1e117cef-5bc6-47ab-a22e-d30b133b1896

La col·laboració entre Ecovidrio, l’Ajuntament de Palma i EMAYA té com a principal objectiu aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre, dotant als professionals dels mitjans necessaris per fer més senzilla la separació en origen d’aquest material. Aquesta iniciativa també té com a objectiu sensibilitzar sobre el reciclatge del vidre i els seus beneficis ambientals.

El sector de l’hoteleria i la restauració és un dels principals actors amb els quals treballa Ecovidrio per incrementar les taxes de reciclatge, ja que són els principals consumidors d’aquest tipus d’envasos, prop del 50% del vidre d’un sol ús que es produeix a Espanya.

La recollida selectiva de vidre a Palma

L’any 2017 es varen recollir a Palma 8.322 tones d’envasos de vidre, el que va suposar un increment del 13% en relació amb el vidre recollit i reciclat el 2016. El mes amb la recollida més elevada va ser l’agost, amb 944 tones.

La tendència de creixement de la recollida del vidre segueix el 2018. El gener, un mes normalment de xifres baixes, s’han recollit 667 tones, un 10,3% més que el gener de 2017.

Segons dades de 2017 cada ciutadà de Palma va separar en un any 20,54 kg de vidre. Això suposa un increment del 25% en dos anys (el 2015 eren 16 kg/hab/any i el 2016, 18 kg).

Com s’ha comentat anteriorment, la renovació dels contenidors realitzada a Palma i finalitzada la setmana passada ha suposat un increment del 15% de la quantitat de contenidors disponibles al carrer i d’un 5,7% en la seva capacitat. Hi ha més contenidors i estan més distribuïts perquè els ciutadans i els establiments els tenguin més a prop. Així mateix, la recollida selectiva mòbil i el porta a porta comercial al centre històric també ha suposat implantar la recollida del vidre en uns barris on no existia.

Aquests factors, juntament amb les campanyes de conscienciació, han esta clau per al creixement de la recollida selectiva del vidre, que s’espera que continuï pujant amb iniciatives com les que avui es presenten, adreçada a un sector clau en el consum i el reciclatge del vidre.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email