Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Article d’Antoni Noguera: ‘Els homes i el feminisme’

Article publicat pel batle de Palma, Antoni Noguera, avui 8 de març, al diari Ara Balears

ReaccionemToniPalma ha de ser una ciutat lliure, igualitària i sense violència masclista, la qual és una de les principals xacres que tenim al nostre territori. 48 dones foren assassinades arreu de l’estat espanyol el 2017, i les Illes Balears són la comunitat autònoma amb més denúncies per aquest tipus de violència: 26,3 dones per cada 100.000.

Hem d’aconseguir l’equiparació de drets de totes les persones, de tots els grups i/o col·lectius. Aquests dies vivim lluites, iniciatives, concentracions, manifestacions i projectes en la superació del sistema desigual i la fòbia de la diversitat sexual de la nostra societat; aquests han de ser liderats per les dones, però els homes, com a principals culpables d’aquesta situació, ens hem d’exigir el següent:

  • L’anàlisi quotidiana de la nostra actitud, el comportament i les expressions en relació amb la dona i els micromasclismes.
  • La capacitat de veure que el problema no són les dones ni el feminisme, sinó nosaltres i les contínues desigualtats masclistes, les quals encara ara existeixen en el nostre dia a dia, a la feina, a casa, amb els amics, etc.
  • Una actitud d’identificació i implicació amb el conjunt de lluites organitzades pel moviment feminista.
  • L’impuls de l’educació entre iguals i l’experiment col·lectiu de noves masculinitats per a detectar quines són les desigualtats amb què convivim i què no hem d’acceptar.
  • La implicació de les institucions amb polítiques efectives per a aconseguir la igualtat real, que aportin recursos necessaris per a dur-la a terme.
  • La participació activa en totes les accions programades al voltant del 8 de març, un dia de reivindicació i protesta davant les desigualtats, les discriminacions i les violències estructurals que pateixen les dones.
  • El suport a la vaga feminista del 8 de març, que significa una jornada de reflexió col·lectiva que abraça tots els espais del nostre dia a dia. Una vaga que té com a objectiu demostrar, una vegada més, que les dones són imprescindibles perquè el món funcioni.
  • Per tot això, un nou model social, més just, més democràtic i més igualitari.

En un entorn on la violència masclista, les desigualtats de gènere i la fòbia de la diversitat sexual es perpetuen, encara algú es qüestiona la necessitat que els homes ens haguem d’implicar amb el feminisme?

Per una igualtat real, impregnem Palma de feminisme.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email