Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Els Serveis Mínims de Cort, coberts preferentment per homes

vagaPalma, 8 de març de 2018.- El govern de la gent dona un suport clar a la vaga feminista. L’equip de govern ha acordat amb els sindicats que els serveis mínims siguin coberts preferentment per homes per garantir el dret de fer vaga a les dones que la vulguin fer. UGT i CC.OO han convocat aturades de dues hores i l’STEI i altres sindicats a tota la jornada.

Dins els serveis mínims, avui romanen obertes dues OAC, la de l’edifici de Cort i la de les Avingudes. A les dues oficines s’han decretat uns serveis mínims de 2 persones auxiliars o 2 administratives perquè els ciutadans que així ho vulguin puguin realitzar els tràmits que considerin oportuns. A l’edifici de Cort els serveis mínims seran d’1 majordom o 1 submajordom/a per a la vigilància I manteniment de l’edifici.

A l’àrea de Benestar i Drets Socials s’ha acordat que hi hagi 2 treballadors en serveis centrals per atendre els programes d’inclusió i de dependència i així poder atendre a les persones en una situació social que no poden ser desateses.

A l’àrea de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, hi haurà un arquitecte o un arquitecte tècnic de serveis mínims en el departament de Disciplina i Seguretat dels Edificis, per a poder atendre les urgències que puguin sorgir en matèria de protecció i conservació dels edificis.

Pel que fa al cos de bombers, els servies mínims seran d’1 oficial en cap i 1 oficial o sotsoficial. A més en el Parc Central hi haurà 1 sergent de cap de torn, 2 caporals, 3 bombers conductors i 8 bombers i en els parcs de la Platja de Palma i de Sa Taulera, 1 caporal, 2 bombers conductors i 6 bombers.

Pel que fa a l’EMT s’han decretat uns serveis mínims en el servei de conducció del 29%. A tallers i personal administratiu els serveis mínims tampoc superaran el 30%. Pel que fa a l’atenció al client s’han decretat uns serveis mínims del 50% i del 100% en les línies que van fins als hospitals. També s’ha acordat que el personal femení de conducció no sigui assignat als serveis mínims.

A EMAYA es comptarà amb els serveis mínims per garantir els serveis de recollida de residus i gestió de l’aigua. El servei d’atenció ciutadana a les seves oficines o telefònicament no es podrà realitzar en les mateixes condicions i els temps d’espera seran superiors i per aquest motiu es preguen disculpes per les molèsties que es puguin generar.

Les regidores i alts càrrecs de l’Ajuntament han mostrat el seu compromís de donar a organitzacions feministes el sou que els serà retallat per la vaga i que oscil·larà entre els 30 i els 122 euros en cas que es faci vaga de 2 hores o durant tota la jornada.

L’Ajuntament fa una crida a totes les dones a sumar-se a la jornada de vaga que serà seguida a més de 170 països per reivindicar una igualtat real entre dones i homes.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email