Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

L’ordenança d’ocupació de la via pública permetrà recuperar un 12% d’espai lliure i millorar l’accessibilitat

La nova normativa de consens és fruit de més d’un any de negociació entre totes les parts implicades
Antoni Noguera: “No té guanyadors ni perdedors, sinó que és d’interès general i soluciona un problema històric de la ciutat”


WhatsApp Image 2018-03-13 at 11.00.54 (2)

Palma, 13 de març de 2018.- El batle de Palma, Antoni Noguera i la tinenta de batle de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, acompanyats de representants de la patronal de Restauració i de la Federació i associacions de veïns de Palma han presentat avui l’esborrany definitiu de la nova Ordenança Municipal d’Ocupació de la Via Pública.

La nova regulació és fruit de més d’un any de negociació entre totes les parts implicades i, segons ha defensat el batle, “és una ordenança de consens, que no té guanyadors ni perdedors, sinó que és d’interès general i soluciona un problema històric de la ciutat”. D’aquesta manera s’ha demostrat la postura valenta i resolutiva de Govern de la Gent. Noguera ha afegit que “a falta d’ordenances per solucionar aquests problemes, ens hem reunit amb totes les parts i hem arribat a un acord, a un equilibri entre l’activitat econòmica i la residencial”.

Amb la nova regulació es recuperarà un 11,42% d’espai públic a les principals places de la ciutat i es garantirà l’accessibilitat i la mobilitat de la ciutadania.

Així, l’espai lliure per a vianants entre la façana dels edificis i les terrasses serà de 2,5 metres en el Centre Històric i a Santa Catalina. A la resta de la ciutat, les terrasses fins ara autoritzades mantendran els 2 metres de distància actual, que passarà a 2,5 metres en el cas de noves autoritzacions o traspassos.

L’estimació és que l’aplicació de la nova normativa només suposi una desaparició d’un 4% de terrasses. El que si se suprimiran a tota la ciutat són les micro ocupacions, ja que es tracta d’autoritzacions que, com bé s’ha comentat durant les trobades amb tots els implicats, han donat molts problemes.

Alguns espais com la plaça de’n Coll, plaça de la Mercè, platja de Palma i els carrers Blanquerna i Fàbrica comptaran amb la seva pròpia regulació. A la plaça d’en Coll es recupera un 33,65% d’espai públic i el 13,76% a la Mercè. A Blanquerna es recupera un 5% d’espai públic pel 3,83% del carrer Fàbrica.

La nova normativa també prohibeix tendals amb acoraments o fixaments al paviment i es dóna un termini de 18 mesos en els negocis per a la seva adaptació a la nova normativa.

Els elements autoritzats han de ser mòbils, fàcilment desmuntables i s’hauran de retirar, juntament amb les taules i cadires, diàriament, en finalitzar l’horari previst a la llicència.

Les terrasses només podran ocupar l’espai en enfront de la façana de cada local. Per ocupar l’espai adjacent a l’establiment s’haurà de comptar amb l’aprovació de la comunitat de propietaris de tota la finca, però només es permetrà ocupar el doble de la façana de l’establiment.

La previsió és aprovar inicialment l’ordenança en el ple del mes de març, que té prevista la seva celebració dia 22.

Comparteix a les teves xarxes!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email